Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ» καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και των εργαζόμενων της. Ένα σχεδιασμό, αποτέλεσμα μεθοδεύσεων που οδηγούν στην απόλυση του συνόλου των οι εργαζόμενων μέσα στο Φεβρουάριο και στο ξεπούλημα μιας επιχείρησης που διαχειρίζεται πολύτιμη περιουσία του ελληνικού λαού, του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής νικελίου στην Ευρώπη. Νικελίου που αποτελεί ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και είναι μετάλλευμα απαραίτητο για μια σειρά βιομηχανικών προϊόντων που η παραγωγή τους συνεχώς θα αυξάνεται τις επόμενες δεκαετίες.

Καταγγέλλουμε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης η οποία:

Οδηγεί σε «ξαφνικό κοινωνικό και οικονομικό θάνατο» 1200 εργαζόμενους της εταιρείας και τις οικογένειες τους, οι οποίοι θα πρέπει ταυτόχρονα να εκκενώσουν τους οικισμούς μέσα στον βαρύ χειμώνα. Θέλει να τεμαχίσει την επιχείρηση σε τουλάχιστον δύο κομμάτια (εργοστάσιο- μεταλλεία). Υποσχέθηκε στους επενδυτές να παραδώσει εργοστάσια σε λειτουργία, χωρίς όμως εργαζόμενους. Μετά από δεκαετίες αδράνειας προσπαθεί να «τακτοποιήσει» νομοθετικά σοβαρές πολεοδομικές και περιβαλλοντικές εκκρεμότητες για να ξεπουλήσει την επιχείρηση και να μειώσει τα κόστη και τις υποχρεώσεις των επενδυτών. Ξεπουλά δημόσιο κοινωνικό πλούτο.

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ» δηλώνει την απόλυτη στήριξή της προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις συλλογικές τους αποφάσεις.

Διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία:
Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.
Να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ στα χέρια του δημοσίου, καθώς εκμεταλλεύεται κρίσιμα ορυκτά (νικέλιο, κοβάλτιο) που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού.
Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και το υφιστάμενο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς. Φυσικά κανείς να μην φύγει από το σπίτι του.
Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Ο αγώνας τους για την προστασία των δικαιωμάτων τους και για την προστασία του δημόσιου πλούτου είναι και δικός μας αγώνας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr