Για το θέμα των υποκλοπών, τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, την πορεία ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου μίλησε ο βουλευτής Ευβοίας Σπύρος Πνευματικός, στην εκπομπή ‘Χωρίς Χρώμα’ στο κανάλι Αρτ με τον Γιώργο Βαθιώτη.

Σε ερώτηση του κ. Βαθιώτη για την υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Πνευματικός είπε ότι υπάρχει ήδη η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή που στόχο έχει να διερευνήσει το θέμα ως τη ρίζα του και θα ήταν λάθος και εις βάρος του σχετικού πολιτικού διαλόγου να γίνονται εικασίες πριν να ολοκληρωθεί η νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται και βγει το τελικό πόρισμα. Σε ότι αφορά τις σχετικές καταγγελίες του κ. Σπίρτζη, ο βουλευτής επανέλαβε ότι δεν θα ήταν καθόλου δόκιμο να τοποθετηθεί εφόσον δεν γνωρίζει τα σχετικά στοιχεία.

Αναφορικά με το πρόβλημα της ακρίβειας, ο βουλευτής τόνισε ότι αυτό είναι το σοβαρότερο θέμα που απασχολεί την κοινωνία και είναι το μεγάλο στοίχημα της Κυβέρνησης να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο ώστε όλα να πάνε καλύτερα.

Σε συζήτηση που αφορούσε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο μέσος πολίτης, είπε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι παγκόσμιο ζήτημα και ότι την κατάσταση, ακόμα και αν αφήσουμε έξω τον κορωνοιό που καθήλωσε όλον τον πλανήτη, επιδεινώνει και επηρεάζει εξαιρετικά ο γειτονικός πόλεμος.

Στη συνέχεια, μίλησε για την Ευρώπη και τα αργά δυστυχώς αντανακλαστικά της, γεγονός που δεν βοηθάει στη στήριξη της κατάστασης. Σχετικά με την Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας που δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες λύσεις όσον αφορά το πλαφόν στο φυσικό αέριο, ο βουλευτής απάντησε ότι η Κυβέρνηση στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Έλληνα πολίτη με τις επιδοτήσεις, οι οποίες αναλογικά με το ΑΕΠ της χώρας μας είναι το μέγιστο δυνατό που θα μπορούσε να δοθεί σε επίπεδο αρωγής. Συμπλήρωσε ότι διαφωνεί με την μονιμοποίηση των εν λόγω επιδοτήσεων αλλά επί του παρόντος είναι αναγκαίες και γι’ αυτό θα συνεχίσουν να δίνονται. «Η Ελλάδα πρέπει να συμπορευθεί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη σύμφωνα βέβαια με τα δικά της δεδομένα οικονομικά, κοινωνικά και δημοσιονομικά. Αναμένονται οι εξαγγελίες από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ με μέτρα που θα βοηθήσουν ώστε να βγει ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται».

Με αφορμή την παρέμβαση που έκανε στην εκπομπή ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Τσαπουρνιώτης σχετικά με την πρόοδο του σχεδίου ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, ο βουλευτής ανέφερε ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την Κυβέρνηση και ότι τα έργα, αν θα δει κανείς ιστορικά, έχουν πάει ανέλπιστα γρήγορα. Σε ό,τι αφορά το θέμα του οδικού δικτύου, είπε ότι έχει ήδη δημοπρατηθεί η παράκαμψη της Χαλκίδας, με στόχο να ξεκινήσουν τα έργα από τις αρχές του νέου έτους.

Όσον αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο βουλευτής είπε πως ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι ένας θεσμικός πολιτικός, πιο πρόσφατα με τις συζητήσεις περί πρόωρων εκλογών, και θεωρεί πως θα λειτουργήσει και πάλι θεσμικά, κάνοντας το σωστότερο για τη χώρα. «Η πολιτική είναι ένας ζωντανός οργανισμός και οι εξελίξεις γίνονται σε πραγματικό χρόνο. Έχουμε ξαναπεί ότι στόχος δεν είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά να κυβερνηθεί η χώρα» τόνισε.

Για το αν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, είπε πως τα υπόλοιπα κόμματα δηλώνουν πως δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τη ΝΔ, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι ψήφισε την απλή αναλογική για να υπάρχουν συνεργασίες. Άρα, φαίνεται πως το μόνο που εξυπηρετούσε η απλή αναλογική ήταν να αποκλειστεί η ΝΔ από τη συμμετοχή σε μία κυβέρνηση. Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΝΔ πρόσφατα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας και, μάλιστα, σε δύσκολες εποχές, και έκλεισε λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση η απόφαση για συνεργασίες ανήκει στον αρχηγό του κόμματος.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr