Αρχική Οικονομία Στην «Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία» συμμετείχε το 3ο...

Στην «Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία» συμμετείχε το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

77
0

Tην εβδομάδα 8-12 Μαΐου στο 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Με σύνθημα «Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα – μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις», την Δευτέρα και την Τρίτη 8-9 Μαΐου, η Α και η Β Γυμνασίου γνώρισε το Ολυμπιακό Άθλημα του Κανόε Καγιάκ, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας στο Κόκκινο σπίτι.

Οι μαθητές γυμνάστηκαν, διασκέδασαν με ασφάλεια και ευχαριστήθηκαν τη θάλασσα κάτω από τις οδηγίες του προπονητή του ΝΟΧ κ. Κιαπέκου Θεόδωρου που μας φιλοξένησε.

Παράλληλα η Γ Γυμνασίου τη Δευτέρα συνδέθηκε ζωντανά στο πρόγραμμα της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας- “Παρίσι 2024 και νέα αθλήματα”. Οι μαθητές/τριες με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων έμαθαν βασικά στοιχεία για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Επίσης τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν τα νέα αθλήματα που θα παρουσιαστούν στο Παρίσι (αγωνιστική αναρρίχηση, breaking, σερφ και σκέιτμπορντ).

Την Τετάρτη το πρόγραμμα μας είχε αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των τμημάτων της Γ, όπου νικητής αναδείχθηκε το τμήμα Γ4.Οι αγώνες έγιναν στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Πάρκο του Λαού που ευγενικά παραχώρησε ο ΔΟΑΠΠΕΧ στο σχολείο μας. Την Πέμπτη 11 Μαΐου τα παιδιά της Α και της Β Γυμνασίου συνδέθηκαν ζωντανά με το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης. Το Μουσείο αυτό, που οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, είναι από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο κι εκεί παρουσιάζονται σημαντικά εκθέματα που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος την ίδια μέρα αποδόθηκαν τα διπλώματα και στους 42 αθλητές της Α Γυμνασίου, που είχαν πάρει μέρος σε Αρχαία Ολυμπιακά Αγωνίσματα ,κατά την 5η Ημερίδα Κλασικού Αθλητισμού στην Αρχαία Μεσσήνη.

Ελπίζουμε για άλλη μια χρονιά οι μαθητές μας να κατανόησαν τις αρχές του Ολυμπισμού, του Αθλητισμού και του “Εὖ ἀγωνίζεσθαι “και να συνειδητοποίησαν πως τέτοιου είδους αξίες θα πρέπει να τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr