Τα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της Εύβοιας η εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης των ΕΛΤΑ φέρνει στη Βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε ως αναφορές δύο επιστολές, μία των προέδρων των κοινοτικών συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Στυρέων και μία του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου.

Κοινό σημείο και των δύο επιστολών είναι η απαράδεκτη κατάσταση και οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών της Εύβοιας, ως συνέπεια είτε της μείωσης των περιφερειακών ιδιάιτερα καταστημάτων ΕΛΤΑ, είτε της εσπευσμένης αποψίλωσης του μόνιμου προσωπικού με τη διαδικασία της εθελούσιας εξόδου.

Καθώς το σχέδιο «εξυγίανσης» και «διάσωσης» των ΕΛΤΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα αποτελέσματά του στις τοπικές κοινωνίες ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Η αλληλογραφία των πολιτών στοιβάζεται στο ταχυδρομείο και πλήθος λογαριασμών λήγουν πριν φτάσουν στα χέρια των πολιτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ παράλληλα μία από τις σοβαρότερες συνέπειες της αρρυθμίας που έχουν επιφέρει οι σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία του δικτύου των ΕΛΤΑ στην Εύβοια είναι οι καθυστερήσεις στην είσπραξη συντάξεων από ηλικιωμένους κατοίκους, οι οποίοι ζουν σε μικρά διάσπαρτα χωριά και προφανώς δεν είναι εύκολη η μετακίνησή τους.

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης άμεση ενημέρωση σχετικά με το πώς προτίθεται να δώσει λύση στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η οποία διαταράσσει τη ζωή των κατοίκων της Εύβοιας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr