Για την απόφαση να ιδρυθεί νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας ενημέρωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος τον βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ Σπύρο Πνευματικό.

Ο κ. Πνευματικός χαιρέτισε την απόφαση και ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό, λέγοντας ότι η ίδρυση του γραφείου είναι ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, που δυστυχώς γνωρίζει έξαρση, τα τελευταία χρόνια.

Τα 12 νέα γραφεία που θα ιδρυθούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας προστίθενται στα 6 που λειτουργούν ήδη και θα είναι στελεχωμένα με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για τη βοήθεια και αποτελεσματική καθοδήγηση των θυμάτων με την απαιτούμενη ευαισθησία.

«Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αποτελούν δυστυχώς ένα παγκόσμιο διαχρονικό φαινόμενο. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε διαπιστώσεις αλλά ουσιαστικές κινήσεις και δράσεις. Η ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης, όπως αποδεικνύεται εμπράκτως με την ίδρυση των 12 νέων γραφείων ενδοοικογενειακής βίας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό αλλά και κοινωνικό υποστηρικτικό περιβάλλον (κοινωνικές υπηρεσίες, δομές φιλοξενίας), ώστε να αποφευχθούν νέα περιστατικά στο μέλλον και να υπάρξει πλήρης και αποτελεσματική προστασία και στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Το θέμα αφορά την κοινωνία και πρέπει όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα» είπε σχετικά ο βουλευτής.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr