Μία σημαντική εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή αποτελεί το γεγονός της πώλησης του ξενοδοχείου «Saint Minas Beach», στην ελληνική εταιρεία Negroponte Resort Eretria ΑΞΤΕ, η οποία διαθέτει το γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή της Ερέτριας Negroponte Resort.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γειτονικό Ξενοδοχείο Πέλαγος έχει πωληθεί σε εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων ενώ υπήρχε η φήμη ότι η ίδια εταιρεία είχε αγοράσει και γειτονικές ιδιοκτησίες αλλά και το εμβληματικό Ξενοδοχείο Άγιος Μηνάς κάτι που τελικά διαψεύστηκε από τις εξελίξεις.

Το Ξενοδοχείο Saint Minas Beach βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Μηνάς με το ομώνυμο εκκλησάκι στην κορυφή του γειτονικού λόφου, ακριβώς 4χλμ από το κέντρο της Χαλκίδας. Διαθέτει 100 πολυτελή δωμάτια που “βρέχονται” από τον Βόρειο Ευβοϊκό. Όσοι τυχεροί έχουν διανυκτερεύσει σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου θυμούνται την ανεμπόδιστη θέα στον Ευβοϊκό και στο βάθος το όρος Δίρφυς σε απόλυτη ευθυγράμμιση.

Τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής καθώς δεν λειτουργούσε. Ακόμα και όταν λειτούργησε προσωρινά ένα τμήμα του για ένα διάστημα δεν κατάφερε να βρει την παλιά του λάμψη και αίγλη.

Ξενοδοχείο Πέλαγος & St Minas

Αριστερά το Ξενοδοχείο Πέλαγος και δεξιά το St Minas

Σε προνομιακή θέση, σε ένα γραφικό κολπίσκο δίπλα κυριολεκτικά στην Χαλκίδα αλλά και κοντινή απόσταση από την Αθήνα και το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει όλα τα φόντα με τη νέα διοίκηση να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον τουρισμό στην περιοχή.

Παραλία Αγίου Μηνά - Χαλκίδα

Παραλία Αγίου Μηνά – Χαλκίδα

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr