Η κα Μπατζελή εκφράζοντας τα μέλη της παράταξης της μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τα θέματα που έθεσαν στην Οικονομική Επιτροπή δήλωσε:

«Σε αυτοδιοικητικό και πολιτικό αποπροσανατολισμό βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας. Δεν είναι στο DNA της πλειοψηφούσα περιφερειακής παράταξης, της Περιφερειακής Αρχής, να αντιμετωπίσει με συνολική και συλλογική πολιτική, κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές. Αναρωτιόμαστε δε, για την Δομή Προσφύγων στις Θερμοπύλες για ποια αναδασωτέα περιοχή αντιδρούν όταν εδώ και χρόνια η συνέχεια της σημερινής ΠΑ «έγραψε» βασικό Νόμο για απαγόρευση οικιστικής δραστηριότητας γύρω από περιοχή Ιαματικών Πηγών».

Σε σημαντικές κοινωνικές πολιτικές, στήριξης των μικρομεσαίων στρωμάτων, ασφάλειας των πολιτών και έργων ουσίας ,δείχνουν τις πραγματικές επιλογές τους, όπως :

  • το μεταναστευτικό -προσφυγικό (Ριτσώνα, Καμμένα Βούρλα, Θήβα, Θερμοπύλες κα)όπου όλο το πολιτικό σύστημα της σημερινής διακυβέρνησης του τόπου μας βρίσκεται σε πλήρη ασυνεννοησία ή σε υπόγεια συνεννόηση, προκαλώντας ωστόσο κραδασμούς στην ίδια την κοινωνία αλλά και στον αυτοδιοικητικό θεσμό. Με το «χαρτοπόλεμο επιστολών» εκτιμούν ότι θα απαλλαγούν από τις ευθύνες τους και από την επιλογή τους να «νίψουν τας χείρας τους» κατά τη γένεση του προβλήματος. Αναρωτιόμαστε για την Δομή των Θερμοπυλών πως θα ξεπεράσουν το νόμο ότι απαγορεύεται η δόμηση οιασδήποτε φύσεως οικοδομικού έργου σε απόσταση μικρότερη των 1.000 μέτρων από Ιαματικές πηγές-Νόμος 4086/1960- , ενώ τσακώνονται για την επέκταση ή μη σε αναδασωτέα περιοχή; Και πότε έγινε η εξέλιξη αυτή; Τους είχαμε ενημερώσει, τους είχαμε πει τρόπους συλλογικής ευθύνης και συμμετοχής ,πέρα και έξω από το τι λέει η «ξύλινη άρνηση της αποκεντρωμένης». Κι αυτό για να μην βρεθούμε μπροστά σε «τετελεσμένα» γεγονότα. Επίσης η υγιεινή των μεταναστών στις δομές, που επηρεάζει και τους συμπολίτες μας, πως τους έχει απασχολήσει και πως την αντιμετωπίζουν πέρα από την γενική κρατική πολιτική;
  • τον σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης πολιτικής προστασίας και της χρηματοδότησης της, που θα συνδυάζει μέτρα πρόληψης, πρόβλεψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και των κλιματικών αλλαγών, καταστάσεων που ζούμε και θα ζήσουμε. Η Περιφέρεια μας δεν έχει εντάξει βασικά αντιπλημμυρικά έργα όπως όφειλε σε συνεργασία με τους Δήμους, ενώ ακόμη δεν έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα «Δάρδανος» ,που αφορά την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων ,πάρα τα όσα έχει υποστεί η Περιφέρεια μας και οι συμπολίτες μας. Κανένας σχεδιασμός σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο ή μη μόνο «πυροσβεστικού τύπου» παρεμβάσεις και συντηρήσεις.
  • την καθυστέρηση της στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί ήδη από την πρώτη περίοδο του κορονοϊού με μέτρα στήριξης της δραστηριότητας τους και της απασχόλησης, χρηματοδοτούμενα με επαρκείς πόρους από το ΕΣΠΑ και όχι μόνο με μέτρα κεντρικής πολιτικής που μάλιστα θα διαχειρίζονται από φορείς που δεν λογοδοτούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μία πρωτοφανή πολιτική επιλογή της ίδιας ΠΑ. Η δε στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας με τους φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης που κατανέμουν τα κέρδη τους στους ίδιους τους εργαζόμενους και ενισχύουν την τοπική απασχόληση, καταστρατηγείται και αντικαθίσταται με φορείς κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδιωτικές εταιρείες.

Κλείνοντας, είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αποτελεσματικό, εποικοδομητικό, συνθετικό και ελεγκτικό μας ρόλο.

Κατερίνα Μπατζελή, επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Μπέτσιος, Μπάμπης Φάκος, Κώστας Σωτηρόπουλος, Μάνος Γέμελος, Τάσος Βελισσαρίου.

Πηγή: eviaportal.gr