Kάλεσμα στους πολίτες της Εύβοιας, με αφορμή τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, να προσέλθουν στις κάλπες «ώστε να μην ανακοπεί η πορεία ανάπτυξης για το νησί μας», απηύθυνε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας με τη ΝΔ, κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξή του στο Ράδιο 1 (98,1 FM).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ γύρισε πίσω την Εύβοια. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα βάλει φραγμό στα έργα που έχουν δρομολογηθεί για την αναγέννηση της βόρειας Εύβοιας», τόνισε εξηγώντας γιατί η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη. «Πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα και την Εύβοια στην αναπτυξιακή τροχιά, να αποφύγουμε ανεύθυνους που ονειρεύονται κυβερνήσεις – τερατογενέσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα νίκης έστειλε και κατά την αναφορά του στη θριαμβευτική ομιλία στη Χαλκίδα, λέγοντας ότι αποτέλεσε προαναγγελία για επερχόμενη νίκη. «Είμαι 20 χρόνια στην πολιτική και αυτή ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση. Είναι βαθύτατα συγκινημένος, οι συμπολίτες μου με συγκλόνισαν, υπήρχε δυνατός παλμός, μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν δίνει ξεκάθαρη απάντηση στα διάφορα σενάρια που αναπαράγονται. Η ανανέωση του συμβολαίου εμπιστοσύνης, μου δίνει τη δύναμη να διεκδικήσω ακόμα περισσότερα», είπε και ευχαρίστησε δημόσια όλους όσοι τον τίμησαν και δήλωσε εντυπωσιασμένος και με την παρουσία Ευβοέων που δεν ανήκουν στις παραδοσιακές τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

«Για εμένα, η μεγαλύτερη απόδειξη της διαχρονικής πίστης στο πρόσωπό μου, μεταφράζεται και από το ότι δυο Πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κυριάκος Μητσοτάκης μου ανέθεσαν κυβερνητικές θέσεις. Από αυτές τις θέσεις παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για την Εύβοια».

Μιλώντας και στο Ράδιο Ιστιαία 100,4, ο κ. Κεδίκογλου ανάπτυξε περιληπτικά τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας, τονίζοντας ότι έχουν δοθεί περισσότερα από 300 εκ. ευρώ, απαριθμώντας ταυτόχρονα τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για το σκοπό αυτό:

Δόθηκαν 157 εκ. για τη στήριξη των πληγέντων και 155 εκ. για τη αποκατάσταση ζημιών και δημιουργία νέων υποδομών.

Με ταχύτατες διαδικασίες χορηγήθηκαν αποζημιώσεις και με στήριξη των αγροτο-κτηνοτροφικών συνεταιρισμών!

Για πρώτη φορά αποζημιώθηκε το φυτικό κεφάλαιο, για πρώτη φορά οι αλιείς πήραν επιδοτήσεις – και κυρίως, αυτό που θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό, για πρώτηφορά θεσμοθετήθηκε η έννοια των «εμμέσως πυροπλήκτων»! Καταφέραμε να δοθούν αποζημιώσεις όχι μόνο σε εκείνους που οι περιουσίες τους καταστράφηκαν από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή αλλά και σε εκείνους, όπως οι ξενοδόχοι

και οι εστιάτορες στην Αιδηψό, που είδαν τη σεζόν τους να «καίγεται» εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην επιτάχυνση των μεγάλων έργων υποδομής:

Ο περιφερειακός της Χαλκίδας -ένα όνειρο για την περιοχή, μια πρωτοβουλία που την ξεκίνησα και την πάλεψα και που ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε «κολλήσει» εντελώς, για να εξυπηρετήσει τον αμαρτωλό σχεδιασμό του για τον άξονα Πάτρα – Πύργος, επιτέλους δημοπρατήθηκε!

Η μελέτη του Βόρειου Οδικού Άξονα επιτέλους ολοκληρώνεται μέσα στο καλοκαίρι και η κατασκευή του δρομολογείται. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες και όπως είχα πει και στον πρόεδρό μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «πρόεδρε, στη Βόρεια Εύβοια ο κόσμος λέει ‘φτιάξτε μας τον δρόμο και εμείς θα τον βρούμε τον δρόμο μας’»…

Το φράγμα των Ψαχνών, άλλο ένα κρίσιμο έργο, επιτέλους «ξεκόλλησε» και προχωράει! Είναι ένα έργο που όχι μόνο θα θωρακίσει την περιοχή των Ψαχνών από πλημμύρες αλλά θα εξασφαλίσει την άρδευση του κάμπου των Μεσαπίων.

Το master plan για το λιμάνι της Χαλκίδας – ένα έργο πνοής που προβλέπει τη μεταφορά από την Ευβοϊκή στη Βοιωτική ακτή και θα δώσει νέα ορμή και προοπτική στην πόλη – κι αυτό προχώρησε! Το λιμάνι θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής τόσο από τον σιδηρόδρομο όσο και από την εθνική οδό.

Φέραμε την Εύβοια στον σχεδιασμό της Ευρώπης για τα διευρωπαϊκά δίκτυα.

Πάλεψα για να διορθώσω τη μεγάλη αδικία σε βάρος της Εύβοιας από την κυβέρνηση Σημίτη.

Ξέρετε πόσο προσπαθήσαμε και στο τέλος πετύχαμε να αναγνωριστεί ο νησιωτικός χαρακτήρας της Εύβοιας. Χάρη σε αυτή μας την επιτυχία, 30 εκ. ευρώ κατευθύνονται για την ανάπτυξη και βελτίωση των λιμενικών υποδομών του νησιού μας!

Συνολικά, περισσότερα από 250εκ την τριετία 2020-2022 για δημόσια έργα στην Εύβοιά μας! Έχουμε κάνει πολλά μαζί, μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα!

Κλείνοντας, είπε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις αντιξοότητες από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, πέτυχε η Ελλάδα να καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης συγκριτικά μεγαλύτερους από χώρες όπως Γερμανία και Γαλλία και κατέληξε με τη φράση ότι: «Η Εύβοια πρέπει να έχει υπουργό, να έχει δυνατή φωνή και έχω αποδείξει ότι δύναμη που μου δίνουν οι συμπατριώτες μου, τη μεταφράζω σε δύναμη της Ευβοίας».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr