Αρχική Lifestyle Ρεκόρ συμμετοχών στα «Γαϊτανάκια του Ευρίπου 2023»

Ρεκόρ συμμετοχών στα «Γαϊτανάκια του Ευρίπου 2023»

102
0

Αρχική/Lifestyle/Ρεκόρ συμμετοχών στα «Γαϊτανάκια του Ευρίπου 2023»

Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ η φετινή συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα και την Εύβοια, Σχολείων, ανεξάρτητων ομάδων μικρών και μεγάλων… που στήριξαν με την παρουσία τους και γιγάντωσαν τον αποκριάτικο θεσμό της Χαλκίδας, τα «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ», σήμερα το πρωί της Κυριακής (19/2), στην γεμάτη από κόσμο παραλία της πόλης.

Εξήντα ένα Γαϊτανάκια περισσότεροι από 1500 χορευτές όλων των ηλικιών, προσέφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα, κατακλύζοντας με χρώμα ολόκληρη την παραλία, από την Παλαιά Γέφυρα μέχρι και τον προβλήτα του Αγ. Νικολάου.

Ένα υπερθέαμα χαράς και γλεντιού, του οποίου στιγμιότυπα μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».
Στην έναρξη της εκδήλωσης η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, ευχαρίστησε για την τεράστια ανταπόκριση όλους τους συλλόγους, δασκάλους χορού, χορευτές και τους χιλιάδες θεατές που δημιούργησαν το αδιαχώρητο σε όλο το μήκος της παραλίας και με ιδιαίτερη αναφορά στην όμορφη Κάρυστο καθώς κάθε χρόνο, τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου κλείνουν την παρουσίαση με το γνωστό σε όλους μας, Ευβοιώτικο Καβοντορίτικο.

Η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ελένη Αϊδίνη, λίγο πριν το νησιώτικο γλέντι με τους Νίκο Οικονομίδη, Κυριακή Σπανού και την ορχήστρα τους, τίμησε με αναμνηστικά διπλώματα όλους τους συμμετέχοντες και τον Δημήτρη Ελευθερίου, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια.
Το γλέντι συνεχίζεται, με κορύφωση το τελευταίο διήμερο της Αποκριάς και το «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2023» σε στεριά και θάλασσα.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χαλκιδέων, Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), Περιφέρεια Στ. Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας- Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας(Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε), Οργανισμός και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΠΕΔ.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr