Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής και στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές σε φυτικά μέσα παραγωγής, όπως δενδρώδεις καλλιέργειες ή αμπέλια, εξαιτίας θεομηνίας, και, μάλιστα, αναδρομικά από την 1η Μαΐου 2021, καλύπτοντας και τις πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού που έπληξαν τη Βόρεια Εύβοια. Η διάταξη συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου, το οποίο συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 135 του νομοσχεδίου προβλέπει ότι και οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν προκαταβολή της προβλεπόμενης επιχορήγησης, όπως και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε ποσοστό 50%.

Με τη διάταξη αυτή, ικανοποιείται ένα σημαντικό αίτημα των πυρόπληκτων κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές και θεομηνίες, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και των αγροτών.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr