Δεδομένης της προτεραιότητας στην ενίσχυση της αλιείας και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) που ανταποκρίθηκε με θέρμη στο σχετικό κάλεσμα.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Τ., κ. Νικόλαος Λιάπης και τα μέλη κ. Γιώργος Βοζίκης, κ. Χρήστος Γεωργουσόπουλος και κ. Γιώργος Κοτρέλ.

Ο Υφυπουργός, αξίωσε τη συμβολή και την αρωγή του Ινστιτούτου στην υποβολή προτάσεων αναφορικά με το ζήτημα της αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων μηχανών σε αλιευτικά σκάφη με νέες και σύγχρονες με στόχο την χαμηλή εκπομπή ρύπων και την υψηλή αξιοπιστία και απόδοση.

Ο Υφυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και στα εργαλεία παροχής ενίσχυσης στους αλιείς με τη μορφή χρηματοδότησης από εθνικά και ενωσιακά κονδύλια.

«Θα καταφέρουμε να πετύχουμε κοινοτική χρηματοδότηση και σε συνεργασία με τις Τράπεζες, δε θα απαιτείται ίδια συμμετοχή των αλιέων. Θέλουμε ‘καθαρούς’ με οικολογικό αποτύπωμα, κινητήρες», τόνισε ο Υφυπουργός.

Ακολούθως, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής άμεσων λύσεων για το πρόβλημα της υπεραλίευσης. «Προτεραιότητα του Πρωθυπουργού και δική μου είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, προκειμένου να προστατέψουμε τα ιχθυαποθέματα και παράλληλα να ενισχύσουμε το εισόδημα των αλιέων με πολιτικές όπως είναι ο αλιευτικός τουρισμός», επισήμανε.

Με τη σειρά τους, τα μέλη του ΔΣ του Ινστιτούτου δια του προέδρου τους κ. Λιάπη, διαβεβαίωσαν τον ΥφΑΑΤ για την άμεση υποβολή προτάσεων.

Καταλήγοντας, ο ΥφΑΑΤ ευχαρίστησε θερμά τα μέλη για την εξαιρετική διάθεση συνεργασίας και την άμεση ανταπόκρισή τους προς ένα εθνικό στόχο.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr