«Δίνουμε έναν αγώνα με δύο αντίρροπους στόχους, να προστατέψουμε τη  δημόσια υγεία  και να ανοίξουμε την οικονομία.» Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM 90.1, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι οι δύο αυτοί στόχοι δεν εξυπηρετούνται με τους ίδιους τρόπους και προσπαθούν να βρούν τη χρυσή τομή κάτι που -όπως τόνισε- δεν είναι πάντα εύκολο. Σημείωσε, ότι  χρειάζεται να ελπίζουν για το καλύτερο το συντομότερο δυνατόν και προς αυτή την κατεύθυνση  διαμορφώνουν την πολιτική τους, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγειονομική προστασία και εν συνεχεία  το άνοιγμα της οικονομίας.

Όσον αφορά στις προβλέψεις για αποτελεσματικό άνοιγμα της αγοράς το επόμενο χρονικό διάστημα απάντησε, ότι υπάρχουν οικονομικοί παράμετροι που πρέπει να επενεξεταστούν, κάτι που ανέφερε και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, για τον οποίο τόνισε ότι κάνει μία πολύ καλή δουλειά,  προσπαθώντας  να εξισορροπήσει όσο μπορεί τα οικονομικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι καταβάλλουν μία  γενναία οικονομική προσπάθεια λέγοντας: « 31,5 δις ευρώ για το ΑΕΠ είναι ένα τεράστιο  ποσό  και ενδεικτικό είναι ότι στον προϋπολογισμό έχουμε  βάλει σαν ειδικό αποθεματικό τρία δις ευρώ που δεν έχουμε αποσαφηνίσει την τελική χρήση και όσο πρέπει θα δαπανηθεί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, όσο περισσέψει θα το δώσουμε στην οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι εκεί συνδεόνται οι δύο αντίρροποι στόχοι δηλαδή όσο καλύτερα προστατέψουμε την υγεία μας τόσο περισσότερα θα έχουμε να διαθέσουμε για την οικονομία μας. Προστατεύοντας την υγεία μας προστατεύουμε και την οικονομία μας, είναι ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει, να γίνει αντιληπτό από όλους, είναι συνδεδεμένα αυτά τα δύο και έχουμε προϋπολογίσει μεγάλα ποσά για να πετύχουμε αυτό το στόχο».

Πηγή: eviaportal.gr