Με πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος που θα λειτουργεί ως ασθενοφόρο, ενισχύονται οι δομές υγείας της Βόρειας Εύβοιας, κατόπιν αιτήματος του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. Κεδίκογλου μετέφερε το εν λόγω αίτημα στον Υπουργό ΝΝΠ κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία και του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Με τη σειρά του, ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε ότι στον άμεσο προγραμματισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας εντάσσεται η προμήθεια πλωτού ασθενοφόρου για τη Βόρεια Εύβοια, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και αναγέννησης της περιοχής.

Το πλωτό αυτό μέσο, πληροί τις υψηλές απαιτήσεις καθώς φέρει τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό. Μεταξύ άλλων, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος θάλαμος για τους ασθενείς, ο οποίος δεν θα έχει απ’ ευθείας επικοινωνία με τον θάλαμο διακυβέρνησης του σκάφους. Δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των εκάστοτε περιοχών, για άμεση και ασφαλή διακομιδή μέσω θαλάσσης.

Ο κ. Κεδίκογλου ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη για την άμεση ανταπόκρισή του και τόνισε ότι πρόκειται για προσφορά ζωής για τη βόρεια Εύβοια.

Ο σχετικός διαγωνισμός για τη σύμβαση προμήθειας των σκαφών, θα διεξαχθεί στις αρχές του νέου έτους.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr