Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για κάλυψη 7 θέσεων ιατρών στα νοσοκομεία της Εύβοιας, και δύο επιπλέον νεφρολόγων στο Κ.Υ. Ιστιαίας, ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης σήμερα το πρωί σε συνέχεια της συνέντευξής του στο Ράδιο Ιστιαία.

«Η προκήρυξη, για την οποία έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες όλου του νομού. Καλύπτουμε ανάγκες στο Νοσοκομείο Κύμης με 1 ακτινολόγο και 1 παθολόγο, στο Νοσοκομείο Καρύστου με 1 γενικό ιατρό και 1 ακτινολόγο και για το Νοσοκομείο Χαλκίδας με 1 χειρουργό, 1 καρδιολόγο και 1 παθολόγο. Στην ίδια προκήρυξη είναι και το Κ.Υ. Ιστιαίας για τις 2 θέσεις νεφρολόγων, μία θέση σε βαθμό διευθυντή και μία σε βαθμό επιμελητή ώστε να είναι ελκυστικότερες και να καλυφθούν», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.

«Ειδικότερα, όσον αφορά τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Κ.Υ. Ιστιαίας, πιστεύουμε ότι αυτήν την φορά οι δύο θέσεις θα καλυφθούν. Αν δεν καλυφθούν και αυτήν την φορά, θα έχουμε πρόβλημα και θα πρέπει να επανεξετάσουμε το όλο θέμα. Να δούμε, δηλαδή, την γενική κατάσταση και λειτουργία του Κ.Υ. Ιστιαίας. Γιατί δεν νοείται καμίας μορφής ανάπτυξη και ειδικά τουριστικής, χωρίς υγειονομική περίθαλψη και μια μονάδα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα», συμπλήρωσε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr