«Δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού, η κοινωνία περνάει από τις πιο δύσκολες συγκυρίες στην ιστορίας της και είναι επιτακτική ανάγκη να μείνουμε ενωμένοι». Αυτό δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ σε συνέντευξή στον Real Fm. Παράλληλα, επεσήμανε, ότι ορισμένοι φαίνεται να επενδύουν στην αποτυχία, που -αν αυτό συμβεί- δεν θα είναι αποτυχία της κυβέρνησης, αλλά της Ελλάδας.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι σε ό, τι αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής και ταυτόχρονα οικονομικής κρίσης γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς έχουμε την πέμπτη χαμηλότερη αύξηση της ανεργίας , τον τέταρτο μεγαλύτερο ρυθμό εμβολισμών, το πέμπτο χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, ενώ έχει διατεθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης το ¼ σχεδόν του ΑΕΠ. «Ο εχθρός που έχουμε να αντιμετωπίσουμε -τόνισε- είναι δύσκολος, ο αγώνας είναι διμέτωπος με διαφορετικές προτεραιότητες της υγειονομικής προστασίας και του ανοίγματος της οικονομίας», και συνέχισε: «Η επόμενη μέρα πολύ δύσκολη, η οικονομία έχει μπει στην «κατάψυξη», ωστόσο, η Ελλάδα αναλογικά έχει καταβάλει από τις μεγαλύτερες προσπάθειες για την ενίσχυση της οικονομίας και την προστασία των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια, τα πρόσφατα περιστατικά βίας δήλωσε: «η καταδίκη της βίας απ’ όπου και αν προέρχεται πρέπει να είναι δόγμα όλου του πολιτικού κόσμου, -ωστόσο- υπάρχουν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν πει, ότι για αυτούς η βία είναι η μαμή της ιστορίας, θεωρώ ότι πρόκειται για ιδεοληπτικά συμπλέγματα. Για πολλούς -δυστυχώς- υπάρχει ο διαχωρισμός της βίας σε καλή και κακή. Κάθε περιστατικό βίας είναι απερίφραστα καταδικαστέο και στην περίπτωση άσκησης αστυνομικής βίας κινήθηκαν τάχιστα όλες οι διαδικασίες και ο υπεύθυνος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.»

Πηγή: eviaportal.gr