Παρουσία στελεχών της αυτοδιοίκησης και πολλών φίλων του ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας με το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μπουραντάς πραγματοποίησε την Κυριακή 7 Μαϊου 2023 στο κέντρο Λαμπούσα στο Αυλωνάρι την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση και ομιλία δίνοντας το μήνυμα της νίκης τονίζοντας ότι εάν εκλεγεί θα είναι δίπλα στους πολίτες και θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Απευθυνόμενος στον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του, διευκρίνισε ότι επέλεξε το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου για την κεντρική του ομιλία καθώς μεγάλωσε στο Αλιβέρι όπου και πήγε σχολείο μέχρι το λύκειο και οι αναμνήσεις του από την περιοχή τον ακολουθούν πάντα.

Ο Γιώργος Μπουραντάς έδειξε ότι είναι γνώστης των προβλημάτων της Εύβοιας στα οποία αναφέρθηκε αναλυτικά.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του:

«Με θλίψη διαπίστωσα ότι εκτός από το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας κανένα άλλο μεγάλο έργο δεν έχει προωθηθεί μετά από 9 χρόνια. Ένα έργο που δεν χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους αλλά από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Που αν δεν ήταν ο πατέρας μου Θανάσης Μπουραντάς να το εντάξει με 20 εκατ ευρώ για να ξεκινήσει. Τώρα δεν θα είχαμε καινούργιο Νοσοκομείο.

Το λιμάνι της Χαλκίδας βρίσκεται ακόμα μέσα στον πολεοδομικό ιστό, το ίδιο και οι φυλακές. Τα οποία σύμφωνα με το Γ.Π.Σ. Χαλκίδας του 1986 θα έπρεπε να είχαν μεταφερθεί έξω από την πόλη εδώ και δεκαετίες.

Οι επεκτάσεις των σχεδίων πόλης των συνοικιών Η και Ζ της πόλης της Χαλκίδας βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες. Ολόκληρες συνοικίες της Χαλκίδας βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως όπως η Ξηρόβρυση, η Χαραυγή όπως και κάποιοι θύλακες εντός του σχεδίου.

Η μη ολοκλήρωση των σχεδίων πόλης για δεκαετίες επισύρει την απώλεια κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων όπως πλατειών, πάρκων, οικοπέδων για ανέγερση σχολείων κλπ., λόγω αυτοδίκαιων άρσεων των ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων. Πράγμα που σημαίνει ότι χάνονται ελεύθεροι χώροι επειδή δεν υπάρχουν κονδύλια για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες. Και οι ελεύθεροι χώροι γίνονται οικόπεδα.

Πολύ σοβαρή υπόθεση για την μελλοντική ανάπτυξη των πόλεων.

Οπότε πως θα ομορφύνουν οι πόλεις για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να προσελκύσουν επισκέπτες όλο το χρόνο;

Και πως θα αξιοποιηθούν τα προγράμματα αστικών αναπλάσεων με πράσινο πρόσημο για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που θα τρέξουν Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα χρόνια, όταν ο πολεοδομικός σχεδιασμός δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός αποτελούν προυπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη.

Αρκετοί οδοί είναι ακόμα αδιάνοικτοι, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το κυκλοφοριακό.

Η παράκαμψη της Χαλκίδας είναι ακόμα στα χαρτιά, ενώ ήταν ενταγμένη σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το 2014.

Απεντάχθηκε από την τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με διάφορα προσχήματα. Τα κονδύλια κατευθύνθηκαν προς τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος και τελικά δεν έχει υλοποιηθεί κανένα από τα δυο. Στην παρούσα φάση το έργο έχει δημοπρατηθεί με ανάδοχο τον Μυτιληναίο με την υποχρέωση να τροποποιήσει τη μελέτη του δρόμου και από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση να τις κάνει μια. Απαράδεκτο!

Δηλαδή η Εύβοια το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας μετά την Κρήτη δεν δικαιούται να έχει ένα δρόμο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της για τα επόμενα 50 χρόνια;

Η παράκαμψη του Βασιλικού είχε δημοπρατηθεί το 2009 είχε ανάδοχο αλλά η εργολαβία ακυρώθηκε γιατί δεν υπήρχε διασφαλισμένη χρηματοδότηση. Από τότε δεν έχει γίνει τίποτα. Έπρεπε να κατακαεί η Β. Εύβοια για να συγκινηθεί η Κυβέρνηση και οι βουλευτές και να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να αναθέσουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την επικαιροποίηση των μελετών οδοποιίας των παρακάμψεων Βασιλικού και Αμαρύνθου.

Οι πολίτες που συναντάω από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Εύβοια βρίσκονται σε απόγνωση με την κατάσταση του βασικού οδικού δικτύου. Μου λένε κάντε κάτι με το δρόμο. Μην ασχολείστε με τίποτα άλλο παρά μόνο με το δρόμο όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

Το πρόβλημα με την Εύβοια είναι ότι, παρά την ισχυρή εκπροσώπηση της με 6 βουλευτές στο κοινοβούλιο, οι βουλευτές δεν συνεργάζονται μεταξύ τους για να επιλύσουν τα κοινά μας προβλήματα. Κάθε βουλευτής έχει δική του ατομική ατζέντα και προτεραιότητες, οι οποίες συχνά είναι ψηφοθηρικές.

Οι βουλευτές δεν έχουν μόνο τον στόχο να κερδίζουν ψήφους, αλλά και να είναι ενήμεροι για τα προβλήματα της περιοχής τους. Η δουλειά τους είναι να συνεργάζονται με τους Δήμους, την Περιφέρεια και μεταξύ τους, προκειμένου να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή τους.

Έτσι, δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στον αγώνα για την εκλογή τους, αλλά να είναι ενεργοί και αποτελεσματικοί στο να βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών που τους εμπιστεύονται.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι αν εκλεγώ στο κοινοβούλιο, θα εργαστώ σκληρά για να προωθήσω, σε συνεργασία με τους άλλους βουλευτές της Εύβοιας, την κατασκευή του διαμήκη οδικού άξονα από την Αιδηψό προς την Κάρυστο και την Κύμη, θέτοντας το ως πρώτη και κύρια προτεραιότητα». Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της Εύβοιας… Στην ανάγκη αξιοποίησης του Λιμανιού της Κύμης, στο φράγμα Μανικίων, στην κατασκευή του διαμήκη οδικού άξονα από την Αιδηψό προς την Κάρυστο και την Κύμη στους 12 άξονες προτεραιότητας του ΠΑΣΟΚ για ένα σύγχρονο κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να απογοητεύονται από τους πολιτικούς καθώς δεν βλέπουν αποτελέσματα από τις πολιτικές αποφάσεις. Επιθυμούν να εμπιστευτούν κάποιον που έχει την διάθεση και τα εχέγγυα για να δουλέψει σκληρά για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων. Εάν συμμερίζεστε τις απόψεις μου και το όραμά μου, σας ζητώ να με εμπιστευτείτε στις επερχόμενες εκλογές για να σας εκπροσωπήσω στο κοινοβούλιο και να δουλέψω σκληρά για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας και την Εύβοια.»

Εν συνεχεία δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αφού του ευχήθηκαν ο καθένας ξεχωριστά.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του Γιώργου Μπουραντά:

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr