Περιοδεία στην Κάρυστο πραγματοποίησε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Πνευματικός την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Ξεκίνησε την επίσκεψή του από τα Νέα Στύρα, όπου τον υποδέχτηκαν κάτοικοι της περιοχής και συζήτησαν τα θέματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια, ο κ. Πνευματικός μετέβη στο Νοσοκομείο Καρύστου όπου παρέδωσε στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιο Μίχα 1.500 μάσκες προστασίας για χρήση από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες. Ο κ. Μίχας ευχαρίστησε τον κ. Πνευματικό για τη δωρεά καθώς και για την καθοριστική συμβολή του στην πρόσφατη τοποθέτηση ιατρού ακτινολόγου στο νοσοκομείο, ώστε να λειτουργήσει πλήρως ο αξονικός τομογράφος.

Ο κ. Πνευματικός, αφού επισκέφθηκε τους χώρους του νοσοκομείου, συμμετείχε σε ευρεία συζήτηση με τον Διοικητή, γιατρούς και νοσηλευτές για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, θέματα τα οποία δεσμεύτηκε να θέσει προς το Υπουργείο Υγείας, καθώς και για τη διαχείριση του κορωνοϊού, όπου τους μετέφερε και την εμπειρία του ως Καθηγητής Ιατρικής. Συζήτησαν, ακόμα, για το θέμα της δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο και ο κ. Πνευματικός ενημέρωσε τον Διοικητή για τις ενέργειες που έχει κάνει για την πρόοδο του θέματος και τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Ο κ. Πνευματικός ακολούθως επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καρύστου, όπου τον υποδέχτηκε στην είσοδο ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ραβιόλος. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη – ενημέρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, τοπικών προέδρων και δημοτικών συμβούλων, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους πολίτες του Δήμου Καρύστου, ιδίως οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και η δημιουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Ο κ. Πνευματικός, όπως είχε τονίσει και στον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου, δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για την υλοποίηση του εν λόγω αιτήματος. Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε κι εκείνος τον κ. Πνευματικό για την άμεση προώθηση και υλοποίηση του αιτήματος για την κάλυψη της θέσης ιατρού ακτινολόγου στο νοσοκομείο, η οποία παρέμενε κενή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αργότερα, ο κ. Πνευματικός επισκέφθηκε τον βυζαντινό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Καλύβια Καρύστου, όπου ενημερώθηκε από τον ιερέα του ναού για την πρόοδο των εργασιών αναστήλωσης που γίνονται με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο κ. Πνευματικός δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα της αύξησης των σχετικών κονδυλίων στην Υπουργό Πολιτισμού, ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση του σημαντικού αυτού μνημείου.

Ο κ. Πνευματικός ολοκλήρωσε την περιοδεία του με επίσκεψη στο Μαρμάρι, όπου συζήτησε με φίλους και πολίτες τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.

Πηγή: eviaportal.gr