Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας έκανε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 περιοδεία στην Λαμία. Θερμή ήταν η υποδοχή του κόσμου. Μεταξύ των κομματικών στελεχών που βρέθηκαν μαζί του ήταν και ο γνωστός ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος, που ανέλαβε την εμψύχωση των συγκεντρωμένων, στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,με δυναμικά συνθήματα, φωνές και χειροκροτήματα.

Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας έτσι όπως του τα μετέφεραν οι εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την απορία «αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει δημόσια υγεία και ένα ισχυρό ΕΣΥ», σημειώνοντας ότι «χρειάζονται αυξήσεις των απολαβών και μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ». Μάλιστα σχολίασε και τις αναστολές εργαζομένων που δεν θέλησαν να κάνουν το εμβόλιο, ως «πρόφαση της κυβέρνησης που έψαχνε για απολύσεις εν μέσω πανδημίας».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

Αν δεχτούμε τη «δημοκρατία του απορρήτου», τότε πολύ σύντομα θα βρεθούμε να έχουμε και τη δημοκρατία στο απόσπασμα. Αυτοί οι οποίοι έχουν βουλιάξει την πολιτική ζωή και τη χώρα μέσα στο βούρκο, μας κατηγορούν επειδή τους ασκούμε κριτική που βούλιαξαν τη χώρα στο βούρκο.

Δεν παρακολουθούσαμε εμείς το μισό πολιτικό προσωπικό, υπουργούς, δικαστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, ακόμα και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το παρακράτος που έστησε ο κ. Μητσοτάκης στο πρωθυπουργικό γραφείο, διενήργησε όλες αυτές τις παρακολουθήσεις. Πρόκειται για μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή, όπως είπαν και δύο πρώην πρωθυπουργοί της παράταξης της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς. Δεν γίνεται όσοι υπηρετούμε από θέσεις ευθύνης τη Δημοκρατία μας, να μην αναδείξουμε ότι αυτά αποτελούν απαράδεκτη εκτροπή.

Αν δεχτούμε τη συρρίκνωση και την παραβίαση της δημοκρατίας, αν δεχτούμε ότι θα έχουμε τη «δημοκρατία του απορρήτου», τότε πολύ σύντομα θα βρεθούμε στο να έχουμε και τη δημοκρατία στο απόσπασμα. Διότι δεν απέχει πάρα πολύ ο δρόμος. Έχουμε έναν υπουργό ο οποίος έπαψε πια να είναι υπουργός και έγινε «Στόχος 5046c». Και αντί να βγει και να πει «με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αναξιοπρεπές, παραιτούμαι», πηγαίνει και βγαίνει κάθε δεύτερη μέρα μαζί με τον κ. Μητσοτάκη. Κι εγώ διερωτώμαι: Δεν αντιδρούν επειδή δεν θέλουν να χάσουν τη θέση τους την υπουργική ή δεν αντιδρούν επειδή εκβιάζονται για όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν καταγραφεί μέσα από τις συνομιλίες τους;

Το Κατάρ-gate δείχνει ότι το παλιό πολιτικό σύστημα μπορεί σήμερα να έχει νέα λαμπερά πρόσωπα αλλά δυστυχώς παραμένει το ίδιο. Είναι το σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Η κυρία Καϊλή, παρότι ΠΑΣΟΚ, έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο: Διακήρυττε ότι ο φυσικός χώρος του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου -και ήταν εκ φύσεως αντιδεξιός-, είναι να συνεργάζεται με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να στενοχώρησε πολλούς ως κυβέρνηση, αλλά νομίζω ότι -και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θα παραδεχθούν- υπήρξε μια από τις εντιμότερες κυβερνήσεις που είδε ο τόπος. Ούτε λεηλατήσαμε το δημόσιο χρήμα, ούτε το διαχειριστήκαμε προς ίδιον όφελος. Ούτε απευθείας αναθέσεις κάναμε, ούτε κλειστούς διαγωνισμούς. Διαχειριστήκαμε πολύ μεγάλες δυσκολίες με τα λάθη μας, αλλά με εντιμότητα. Και πιστεύω ότι αυτό το ηθικό πλεονέκτημα παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή των πολιτών.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr