Με μία τεράστια επιτυχία, ανάλογη της οποίας δεν είχε υπάρξει για την ελληνική ρυθμική γυμναστική εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, έπεσε η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου της Σόφιας, όπου η Εθνική ανσάμπλ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες!

Η ελληνική ομάδα Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι θριάμβευσε στον τελικό του αγωνίσματος με 24,100 βαθμούς και αναρριχήθηκε στην κορυφή του κόσμου, φτάνοντας σ’ ένα κατόρθωμα που παρέμενε απλησίαστο έπειτα από το 2003 και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ορλεάνης.

Η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή, δήλωσε:

«Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας για την εξαιρετική παρουσία που έχουν για μία ακόμη φορά, καθώς επίσης στις προπονήτριές τους, στις κριτές μας και στο ιατρικό επιτελείο. Στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας, όπως και στο Φάληρο, βλέπουμε τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του δρόμου και θα συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση, ώστε να φέρουμε την ελληνική ρυθμική γυμναστική ψηλά, εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Καλή επιτυχία στους αυριανούς τελικούς οργάνων».

Δείτε το πρόγραμμα της ελληνικής ομάδας:

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr