Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Καρυστίας στην σημερινή διαμαρτυρία στο κέντρο της Καρύστου για την εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων.

“Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, ψηφίζει το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, χαρίζει τις προστατευόμενες περιοχές natura σε ιδιώτες και επιδιώκει να μετατρέψει την Εύβοια στη μεγαλύτερη «μπαταρία» της χώρας.

Στις κυβερνητικές αυτές αποφάσεις ο λαός της Εύβοιας αντιδρά, φωνάζοντας ένα μεγάλο “ως εδώ” στην χωρίς σχέδιο και διαβούλευση και πολλές φορές άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον νομό.

Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και τον Δήμο της Καρύστου που σήμερα, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, διαδηλώνουν εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις κυβερνητικές αποφάσεις και απαιτούν να ακουστεί η φωνή τους.

Ο πρωθυπουργός που χαρακτηρίζει τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις πράξεις ανευθυνότητας εν μέσω πανδημίας, φέρει αποκλειστικά την ευθύνη και καλό είναι έστω και τώρα να σταματήσει να θεωρεί πως η περίοδος του lock down προσφέρεται για να εφαρμόσει τις καταστροφικές του πολιτικές, γιατί τα στόματα των πολιτών θα είναι κλειστά.

Είναι στο χέρι του να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις που μέρα με τη μέρα θα πληθαίνουν. Αρκεί να αναστείλει τα σχέδια για τα μεγάλα αιολικά πάρκα και να έρθει σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.”

Πηγή: eviaportal.gr