Δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων της Β. Εύβοιας από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2021:

«Τις τελευταίες ημέρες η Κυβέρνηση επιδίδεται σε μια υποσχεσιολογία μέτρων για τους πληγέντες της Β. Εύβοιας, χωρίς αντίκρισμα, αφού δεν έχει μπει στην τσέπη τους ούτε ένα ευρώ.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των ρητινοκαλλιεργητών. Δεν τους έχει καταβληθεί ακόμη ούτε η ετήσια ενίσχυσή τους για την περασμένη καλλιεργητική περίοδο, αλλά ούτε και η αποζημίωση από την απώλεια της φετινής τους παραγωγής εξαιτίας των πυρκαγιών.

Πέραν αυτών η πρόταση της Κυβέρνησης για την ένταξη τους σε κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με αντικείμενο απασχόλησης σε δασικές εργασίες πρέπει να συμπληρωθεί και με τις παρακάτω ρυθμίσεις:
1) Την ασφάλιση για βαρέα, όπως είχαν οι ρητινοκαλλιεργητές, που σημαίνει σύνταξη στα 62 και όχι στα 67 χρόνια,
2) Την είσοδο στο πρόγραμμα και των ατόμων που ξεκίνησαν τη φετινή χρονιά τη δραστηριότητα αλλά δε μπόρεσαν να συγκεντρώσουν παραγωγή και
3) Την είσοδο, στο επάγγελμα του ρητινοκαλλιεργητή, νέων απασχολούμενων κάθε χρόνο, ανάλογων με τους εξερχόμενους.

Προέχουν όμως σήμερα δύο πράγματα. Πρώτον να καταβληθούν οι αποζημιώσεις και δεύτερον να ενισχυθούν με ένα έκτακτο επίδομα αυτοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.»

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr