«Πολλές φορές στη ζωή μας τα πάντα μετριούνται με μια μεζούρα, αλλά κάποιοι πάντα περισσεύουν και τα θύματα γίνονται εύκολα θύτες -και το αντίθετο- σε ένα παιχνίδι ρόλων, που μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί δυστυχώς όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι»

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας παρακολούθησαν θεατρική παράσταση με τίτλο «Θες… να παίξουμε;» από τους μαθητές του Τμήματος Ένταξης.

Η παράσταση ενίσχυσε το αίσθημα της αποδοχής της διαφορετικότητας, την αντίθεση στη βία και την περιθωριοποίηση.Ο βιωματικός χαρακτήρας της δράσης, ενίσχυσε την ενσυναίσθηση και διευκόλυνε την κατανόηση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού, άρα και την παρέμβαση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διευθύντρια του Σχολείου και το Σύλλογο Διδασκόντων για τη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τόσο στο μαθησιακό όσο και στο κοινωνικό και συμπεριφορικό τομέα των μαθητών μας.
Ευχαριστούμε επίσης τους μαθητές που πρόθυμα βοήθησαν στο θεατρικό:

Γ΄Γυμνασίου:
Σ.Μ. για τα σκηνικά και τις ζωγραφιές στις μπλούζες
Δ.Λ. για τη συμμετοχή του
Α.Κ. για τη συμμετοχή της

Β΄Γυμνασίου:
Δ.Π. για τον εμπλουτισμό του θεατρικού με την ανάγνωση του ποιήματός της «Ο μοναχικός βράχος» με θέμα τη διαφορετικότητα

Α΄Γυμνασίου:
Δ.Γ. για τη συμμετοχή του

Τέλος, το πιο μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θα ήθελα να το πω στους μαθητές του Τμήματος Ένταξης, γιατί καταφέραμε με την άριστη συνεργασία μας να πετύχουμε τους στόχους μας.

Διασκευή του βιβλίου σε θεατρικό: Ευγενία Καραχάλιου
Μαθηματικός του Τμήματος Ένταξης

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr