Η διευθύντρια του 1ου Προτύπου Λυκείου Χαλκίδας κ. Μαρία Ματθαίου και οι μαθητές της ομάδας EPAS συμμετείχαν στο συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Ερέτριας.

Η κ. Ματθαίου δήλωσε: Είχαμε τη χαρά και την τιμή η ομάδα EPAS του σχολείου μας να έχουμε κληθεί στο συνέδριο της Association of European Journalists (στην Ερέτρια) και να μιλήσουμε με θέμα “Εurope throught a student’ s eye”.

Ο Πέτρος, η Αγγελική, ο Χρήστος και η Μαριλένα μετέφεραν την εμπειρία της ομάδας, στα ελληνικά και στα αγγλικά, από τις περσινές δράσεις του προγράμματος και τις προσδοκίες των νέων από την Ευρώπη για το μέλλον τους, την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Συμμετείχε επίσης και η ομάδα του ΓΕΛ Αυλωναρίου.

Εκτός από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που ακούσαμε και αναφέρονταν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, τον πόλεμο της Ουκρανίας, την ελευθερία του Τύπου, για τα παιδιά μας η συμμετοχή στο συνέδριο ήταν μια εμπειρία ανάπτυξης δεξιοτήτων, αυτών του δημόσιου λόγου και έκθεσης, σε πραγματικό περιβάλλον. Ευχαριστούμε την κα Τσαουσίδου πρόεδρο της Ένωσης, και την κα Ντίνη, δημοσιογράφο, για την πρόσκληση!

Ευχαριστούμε την κα Κεχρή ,ειδική σύμβουλο της Περιφέρειας για τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την στήριξη.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr