Οι Κομματικές οργανώσεις Βορειοκεντρικής Εύβοιας του ΚΚΕ αναφέρουν σε επιστολή τους ότι παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης για το οργανωμένο σχέδιο για τους εμβολιασμούς, η πραγματικότητα τους διαψεύδει κατηγορηματικά.

Και τα μέλη των οργανώσεων συνεχίζουν και δηλώνουν ότι αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την περιοχή της βορειοκεντρικής Εύβοιας, σε μια έκταση με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους δεν λειτουργεί κανένα εμβολιαστικό κέντρο όπως είχε διακηρυχθεί. Ούτε στο Κ.Υ. Μαντουδίου που απαιτείται και επιπλέον προσωπικό, ούτε στο Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας.

Οι ευπαθείς ομάδες που εμβολιάζονται αυτή τη περίοδο είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν τα εμβολιαστικά κέντρα των Ψαχνών, της Χαλκίδας και του Αλιβερίου, δηλαδή επι της ουσίας οδηγούνται στον αποκλεισμό από τον εμβολιασμό. Ποιος ηλικιωμένος έχει την δυνατότητα να μετακινηθεί δυο ώρες για να κάνει το εμβόλιο, να πληρώσει για να κάνει το ταξίδι των 250 χιλιομέτρων που απαιτούνται από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της Βόρειας Εύβοιας ως την Χαλκίδα και τα Ψαχνά; Που θα βρει τον τρόπο και το μέσο για να το πραγματοποιήσει;
Εδώ προστίθεται ως επιπλέον πρόβλημα η δυσκολία μετακίνησης λόγω του οδικού δικτύου που λόγω έλλειψης έργων υποδομής συνεχώς αποκόβεται απο την υπόλοιπη Εύβοια

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τον αποκλεισμό του λαού της Β/Κ Εύβοιας απο τα εμβόλια.

  • Εδώ και τώρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των υποδομών της ΠΦΥ της περιοχής
  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί.
  • Να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και την απαραίτητη υποδομή.
  • Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για τις μετακινήσεις των ευπαθών ομάδων με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης.

Πηγή: eviaportal.gr