Στις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023 πρόκειται να διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όπως ανακοινώθηκε χθες και επίσημα στο υπουργικό συμβούλιο από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Για το θέμα είχε μιλήσει πριν μερικές ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, παραπέμποντας στο σχετικό νόμο, τονίζοντας ότι: «Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία».

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της Εύβοιας

Στην Εύβοια και στον Δήμο Χαλκιδέων μέχρι ώρας έχουμε την υποψηφιότητα του Δικηγόρου Γιώργου Σπύρου, ενώ εκτός απρόοπτου υποψήφιοι θα είναι εκ νέου η νυν Δήμαρχος Έλενα Βάκα αλλά και ο τέως Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η εκ νέου υποψηφιότητα του Βασίλη Καθαροσπόρη ενώ έχει ακουστεί και η υποψηφιότητα του Δικηγόρου Γιώργου Ανδρέου ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση των υποψηφίων που θα στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Στο Δήμο Καρύστου επίσημη ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του έκανε ο Πολιτικός Επιστήμων Γιάννης Μανώλης ενώ λογικά στην κούρσα θα είναι για ακόμα μία φορά και ο νυν Δήμαρχος, Λευτέρης Ραβιόλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων τόσο ο νυν Δήμαρχος, Γιώργος Ψαθάς, όσο και η Τζοβάννα Γκόγκου θα διεκδικήσουν ξανά τον δημαρχιακό θώκο.

Στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, και στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ο επίσης νυν Δήμαρχος, Γιάννης Κοντζιάς, θα διεκδικήσουν την ανανέωση της θητείας τους. Η πρώην δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου θα είναι η βασική αντίπαλος του Γιάννη Κοντζιά.

Στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου ο νυν δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν επιθυμεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Στον Δήμο Ερέτριας ο ο νυν δήμαρχος Ιωάννης Δημητρόπουλος θα διεκδικήσει ξανά την θέση του δημάρχου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αντίπαλοι του αναμένεται να είναι η Αμφιτρίτη Αλημπατέ και ο Μπάμπης Καραβάς.

Στον Δήμο Σκύρου ο νυν δήμαρχος Νίκος Μαυρίκος φαίνεται ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αναμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος του.

Υποψήφιοι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο νυν Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, αλλά και ο τέως Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος θα είναι δύο από τους διεκδικητές.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr