Αρχική Πολιτική Οι εργασίες αποκατάστασης του ποταμού Λήλα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Οι εργασίες αποκατάστασης του ποταμού Λήλα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

64
0

Αρχική/Πολιτική/Οι εργασίες αποκατάστασης του ποταμού Λήλα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας των Περιφερειακών Παρατάξεων «Στερεά Υπεροχής» και «Ελεύθερη Στερεά» για πλήρη ενημέρωση και διαφάνεια σχετικά με τα έργα και τις μελέτες για τον ποταμό Λήλα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις θέτοντας το ζήτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στη ερχόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου την Τρίτη 4 Απριλίου 2023.

Έτσι θα υπάρχει και η δυνατότητα να τοποθετηθούν για το συγκεκριμένο θέμα όλες οι περιφερειακές παρατάξεις.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κ. πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του προεδρείου Π.Σ. Στερεάς, οι παρατάξεις μας «Στερεά Υπεροχής» και «Ελεύθερη Στερεά», σας ενημερώνουν ότι θα θέσουν προ ημερήσιας διάταξης, στη ερχόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου, το παρακάτω θέμα:

Ι. Έργα στον ποταμό Λήλα και επικαιροποιημένη μελέτη

Σύμφωνα με έγγραφα της υπηρεσίας σας, στα πλαίσια του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ & ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΘΑΛΕΙΑ») ΤΗΣ 08 & 09-8-2020» έχει ολοκληρωθεί μελέτη τροποποίησης, επικαιροποίησης και συμπλήρωσης της παλιάς μελέτης οριοθέτησης και των προτεινόμενων αντιπλημμυρικών έργων στην πεδινή κοίτη του Λήλαντα ποταμού.

Έχουμε στοιχεία ότι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς του Δημοσίου με σημαντικές αρμοδιότητες, δεν κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν ή να εκφέρουν γνώμη σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τα έργα που εκτελέστηκαν ή εκτελούνται.

Καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δημιουργήσει έντονες ανησυχίες στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της περιοχής, ζητάμε πληροφόρηση για την επικαιροποιημένη μελέτη καθώς και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών της Περιφέρειας για την έγκριση και αποδοχή της μελέτης καθώς και των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή της.

Ζητάμε να υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν για το συγκεκριμένο θέμα όλες οι περιφερειακές παρατάξεις.

Με εκτίμηση,

Δ. Αναγνωστάκης Επικεφαλής «Στερεάς Υπεροχής»

Α. Βούλγαρης  Επικεφαλής «Ελεύθερης Στερεάς»

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr