Αρχική Πολιτική Ο Συμεών Κεδίκογλου στην Ελληνική Διακομματική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία στην IPU

Ο Συμεών Κεδίκογλου στην Ελληνική Διακομματική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία στην IPU

13
0

Ο Συμεών Κεδίκογλου ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ελληνική Διακομματική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία στην IPU, με επικεφαλής τον π. Ευρωπαίο επίτροπο και βουλευτή Δ. Αβραμόπουλο και τους βουλευτές Στ. Καλαφάτη, Χ. Δερμεντζόπουλο, Δ. Αυγερινοπούλου (ΝΔ), και Π. Δουδωνή (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) μετέβη στο Λονδίνο για σειρά επαφών με την αντίστοιχη Αντιπροσωπεία του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με συγκεκριμένη ατζέντα, όπως η κλιματική αλλαγή, το Μεταναστευτικό, η Άμυνα και τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπου η Ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις.

Επίσης δόθηκε έμφαση στη Μέση Ανατολή, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη μεγάλη σημασία που έχει για την ανατολική Μεσόγειο η επίλυση του Κυπριακού, όπου ο ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας είναι σημαντικός.

Όλες οι συναντήσεις έγιναν μέσα σε κλίμα αμοιβαίας συναντίληψης και ανεδείχθη η σημασία, πέραν των διακυβερνητικών σχέσεων, της βαθύτερης συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια, άλλωστε η IPU (Inter-Parliamentary Union) θεωρείται «ο ΟΗΕ των κοινοβουλίων».

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr