Για το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας και το έργο της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής μίλησε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Πνευματικός, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση, εν μέσω σοβαρότατων κρίσεων που περνάει αυτή τη στιγμή η χώρα μας, τόσο με την έξαρση της πανδημίας, όσο και με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε κρίσιμο σημείο και αναρωτήθηκε ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτό.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι εισάγει ένα ρεαλιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, με άξονες την πρόληψη και την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης και την επανεκκίνηση, με την παροχή μιας δεύτερη ευκαιρίας, διαχωρίζοντας τους στρατηγικούς κακοπληρωτές από όσους βρέθηκαν σε δύσκολη θέση λόγω συγκυριών.

«Με αυτό το νομοσχέδιο δίνονται επιλογές και ευκαιρίες, από πολύ νωρίς, ώστε να βοηθήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο του χρέους και να μη χαθεί κανένα σπίτι» σημείωσε.

Επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι, παρά τις αντιρρήσεις, δεν έχει καταθέσει καμία εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερχρέωσης ενώ υπενθύμισε ότι η οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας έχει καταργηθεί από τον Φεβρουάριο του 2019, από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για 5 χρόνια έσπρωχνε το θέμα στις καλένδες, όπως έκανε και με τα χρέη των πολιτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αυτή τη λογική. Το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους είναι μείζον, πιεστικό και απαιτεί λύσεις άμεσα» τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε συνολικά στο έργο της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου της με επικεφαλής τον Υπουργό Οικονομικών, για τη στήριξη της οικονομίας απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού αλλά και απέναντι στις φυσικές καταστροφές, με την άμεση ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων μέτρων οικονομικής στήριξης, όπως έγινε στην Εύβοια και στην Καρδίτσα, ενώ μίλησε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τα φορολογικά βάρη.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Οικονομικών και στην κυβέρνηση συνολικά ότι, ευτυχώς για τους Έλληνες πολίτες, θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής εξασφαλίζοντας μια νέα πορεία για τη χώρα» είπε καταψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Πηγή: eviaportal.gr