Ως τον καλύτερο οδικό χάρτη για να κερδίσουμε τον “πόλεμο” και να βγούμε από την κρίση όλοι μαζί, πιο δυνατοί, χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2021 ο Σίμος Κεδίκογλου κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως τόνισε, δίνουν ένα διμέτωπο αγώνα, έναντι δύο αντίρροπων στόχων με αντίθετες απαιτήσεις, καθώς πρέπει να προστατέψουν τη δημόσια υγεία και παράλληλα να στηρίξουν και να αναζωογονήσουν την οικονομία. Ταυτόχρονα, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση επεσήμανε : “είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πάει καλά με τα νούμερα και ακόμα δεν έχει βρει απάντηση για τα 10 δις ευρώ, που η ΕΛΣΤΑΤ βρήκε, ότι λείπουν από τα έργα και τις ημέρες του”. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η μέχρι στιγμής πορεία της Ελλάδας, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, και σε σύγκριση με τον διεθνή περίγυρο, έχει περιορίσει τις απώλειες σε σημαντικό βαθμό τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι θα πρέπει να εφησυχάσουν, αντιθέτως, χρειάζεται διαρκής εγρήγορση.

Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στο διπλό χαρακτήρα που έχει ο Προϋπολογισμός του 2021, τον πολεμικό και τον μεταπολεμικό. Όπως εξήγησε, είναι πολεμικός γιατί πρέπει να συνεχίσουν την ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης της χώρας, αλλά και της κοινωνικής συνοχής – καθώς βρισκόμαστε εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας και οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να υπάρξει και τρίτο κύμα στις αρχές του νέου έτους, εάν υπάρξει αδικαιολόγητη χαλάρωση και μεταπολεμικός, γιατί πρέπει τάχιστα να ανορθώσουν την οικονομία, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η οικονομική ύφεση που προκάλεσε ο κορωνοϊός είναι η βαθύτερη από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ειδική αναφορά έκανε και στις προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη για τον τομέα της Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει η κρίση να αποδειχθεί ευκαιρία και στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης θα είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν οι διαπιστώσεις του πορίσματος για τη δημόσια Υγεία. Συγκεκριμένα, είπε, ότι μπορεί να γίνει μία βάση διαλόγου, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κανένας που να μη συμφωνεί στο ότι θα πρέπει ο τομέας της Υγείας να βελτιωθεί.

Επιπλέον, παρέθεσε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία και μέτρα, τα οποία αποδεικνύουν την προσπάθεια που κατέβαλαν το 2020 για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, για την προστασία των ευπαθών και ευάλωτων, για να μείνει- όπως είπε- “ζωντανή” η οικονομία.

Πηγή: eviaportal.gr