Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας με την Μαρία Τσατζαλή φιλοξενήθηκε το βράδυ της Κυριακής 13/09 ο αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης για να σχολιάσει την παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στα λεγόμενα του Πρωθυπουργού σε ερώτηση που του έγινε για την καταστροφή στην Εύβοια, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης έδειξε με την απάντησή του πως δυστυχώς δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα των όσων έγιναν και γίνονται στον νομό.

“Η Εύβοια παραμένει τελείως αθωράκιστη στις φυσικές καταστροφές και δυστυχώς δεν ακούσαμε το παραμικρό για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει άμεση ανάγκη το νησί, ούτε κατά επίσκεψη μετά την καταστροφή, αλλά ούτε και εχθές στη Θεσσαλονίκη.

Θα έπρεπε ένα μήνα μετά να έχουν δοθεί οι έκτακτες επιχορηγήσεις για τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις, αλλά, κυρίως, θα έπρεπε να είχαν ζητήσει μία συγγνώμη και να μην αντιμετωπίζουν, ακόμα και σήμερα, με περίσσιο θράσος τους Ευβοιώτες, λέγοντας ότι ήταν επιλογή να μην λειτουργήσει το 112 την ημέρα της καταστροφής, μια μέρα κατά τη διάρκεια της οποίας θρηνήσαμε θύματα”, επισήμανε σχετικά.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τα εξοπλιστικά, ο Μ. Χατζηγιαννάκης ανέφερε πως “Την ίδια στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται βυθισμένη σε βαθιά ύφεση, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει συνταγές του παρελθόντος στην αντιμετώπιση της τούρκικης προκλητικότητας.
Η επιλογή να δοθούν δις ευρώ και να μπει η χώρα σε μία νέα κούρσα εξοπλισμών -ειδικά σε μία περίοδο που βρισκόμαστε ενώπιον οικονομικής και υγειονομικής κρίσης και οι απαιτήσεις είναι τεράστιες- μοιάζει λανθασμένη, καθώς ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της άμυνας της χώρας είναι οι διεθνείς συμμαχίες και η ενεργητική εξωτερική πολιτική. Για παράδειγμα, μόλις ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ βρέθηκε στην Λευκωσία, το Oruc Reis επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας, ένα γεγονός το οποίο δεν μπορεί να είναι τυχαίο”.

Πηγή: eviaportal.gr