Αρχική Πολιτισμός Ο Πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου στην Βόρεια Εύβοια – Δημοτικό...

Ο Πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου στην Βόρεια Εύβοια – Δημοτικό Σχολειό Αγ. Άννας

97
0

Αρχική/Πολιτισμός/Ο Πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου στην Βόρεια Εύβοια – Δημοτικό Σχολειό Αγ. Άννας

Το Πολιτισμικό Σχολειό του Συλλόγου το Αλωνάκι, στα πλαίσια του πολιτισμικού προγράμματος «Ο πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου στη Βόρεια Εύβοια» επισκέφτηκε το τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννας, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2023.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα υλοποιείται από το “ΑΛΩΝΑΚΙ” με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τη συνέργεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας, των Δήμων Ιστιαίας Αιδηψού και Ελυμνίων – Μαντουδίου – Αγίας Άννας και τοπικών Συνεταιρισμών.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι αγκάλιασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και υποδέχτηκαν αυτό το διαφορετικό Πολιτισμικό Σχολειό του Αλωνακίου. Γνώρισαν την λαογραφία της ελιάς, τραγούδησαν, χόρεψαν, δραματοποίησαν, ένιωσαν γεύσεις αυτού του ευλογημένου δέντρου, δημιούργησαν podcast (ψηφιακή ηχογράφηση) και βέβαια έπαιξαν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε από δασκάλους του Πολιτισμικού Σχολειού του Αλωνακίου, με τη συμμετοχή της προϊσταμένης του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Αννας κας. Ντίμου Μαρίας, των εκπαιδευτικών κας Λάζου Σταματούλας, και κας Κάβουρα Σαφίας και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας.

Μετά τα δημοτικά σχολεία Λίμνης, Ροβιών , Γουβών και Αγίας Άννας η επόμενη στάση του Πολιτισμικού Σχολειού θα είναι το Δημοτικό Σχολειό Πευκίου στην Βόρεια Εύβοια.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr