Αρχική Οικονομία Ο Νίκος Βατόπουλος παρουσίασε στην Χαλκίδα το νέο του βιβλίο «Ένα παιδί...

Ο Νίκος Βατόπουλος παρουσίασε στην Χαλκίδα το νέο του βιβλίο «Ένα παιδί μεγαλώνει στην Αθήνα»

128
0

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 ο Όμιλος Δημοσιογραφίας του 1ου Γυμνασίου Χακλκίδας μαζί με τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας το βιβλίο «Ένα παιδί μεγαλώνει στην Αθήνα» παρουσία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου.

Στην φιλόξενη αίθουσα των εκδηλώσεων του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας, πλήθος κόσμου έδωσε το παρών και συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις προς τον κ. Βατόπουλο.

Τα παιδιά και των δύο ομίλων παρουσίασαν το βιβλίο με εξαιρετικό και πρωτότυπο, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Νίκος Βατόπουλος, τρόπο, προκαλώντας θετικότατα σχόλια από το πολυπληθές κοινό.

Παιδιά του 2023 παρουσίασαν ένα βιβλίο βασισμένο στο ημερολόγιο ενός παιδιού που έζησε την παιδική και εφηβική του ηλικία στα δύσκολα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής, όπου οι φιλίες, εφήμερες ή στέρεες, όργωναν τις ψυχές και τις οδηγούσαν στην ενηλικίωση. Η ζωή φάνταζε ατελείωτη, παρότι ο θάνατος ήταν εμπειρία καθημερινή. Και μέσα από τον μικρόκοσμο της γειτονιάς η πόλη ολόκληρη άνοιγε σαν μια σκηνή μυστηρίου.

Ο Νίκος Βατόπουλος στο πρόσφατο αφήγημά του φέρνει στην επιφάνεια το προσωπικό ημερολόγιο που κρατούσε ο πατέρας του για μια δεκαετία, από το 1934 μέχρι το 1944, στην τρυφερή και ανώριμη ακόμη ηλικία, από την αθωότητα των έξι του χρόνων έως την εφηβεία του. Αυτά τα χρόνια, σημαδιακά όχι μόνο για το παιδί που μεγάλωνε σε μια γειτονιά της Αθήνας, τα Πατήσια, αλλά και για την ευρύτερη ιστορία του τόπου, ξεδιπλώνονται μέσα στις σελίδες του δερματόδετου τετραδίου. Σ’ αυτό ο πατέρας του, κατ’ εντολή του δικού του πατέρα, εκπροσώπου μιας γενιάς που ένιωθε την ανάγκη να βιώσει την ιστορία μέσα από την ύφανση της καθημερινότητας, όφειλε να καταγράφει σχόλια, παρατηρήσεις, γεγονότα. Ασχολία που αποτελούσε κατά κάποιο τρόπο μια τελετουργία, καθόλου προσφιλή στην πλειονότητα τουλάχιστον των παιδιών.

Οι αεικίνητες καθηγήτριες του Ομίλου Δημοσιογραφίας κ. Βάσω Λευκούδη και κ. Βασιλική Κάλλου με τους επίδοξους δημοσιογράφους. Με μεγάλη χαρά οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου ανακοίνωσαν ότι αυτή την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 θα κυκλοφορήσει με το «Βήμα της Κυριακής» το 24σέλιδο μαθητικό ένθετο με τίτλο «Οι μαθητές της Εύβοιας γράφουν», τη σύνταξη του οποίου έκανε ο δημοσιογραφικός όμιλος του σχολείου. Υπάρχουν άρθρα γνώμης, έρευνες, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα κείμενα που έγραψαν οι μαθητές του σχολείου και τα οποία αξίζει να διαβάσετε!

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Βατόπουλος υπέργαψε τα βιβλία των παιδιών και όχι μόνο. Συγχαρητήρια για την υπέροχη εκδήλωση!

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr