Αρχική Πολιτική Ο Κώστας Μαρκόπουλος στο Κυριάκι Βοιωτίας

Ο Κώστας Μαρκόπουλος στο Κυριάκι Βοιωτίας

70
0

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, στο Κυριάκι, τίμησαν την μνήμη της Παναγίας της Αρβανίτισσας.

Ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μαρκόπουλος, παρευρέθηκε στον εσπερινό, καθώς και στην γιορτή, που ακολούθησε στο πνευματικό κέντρο της ενορίας του χωριού.

Τον Κώστα Μαρκόπουλο καλωσόρισε θεσμικά, ο τοπικός Πρόεδρος της Κοινότητας Κυριακίου, κ. Ιωάννης Φορτώσης, ενώ ο ιερέας της ενορίας του χωριού, πάτερ βενιαμίν Αλ Ατράς, τον ενημέρωσε για την Παναγία την Αρβανίτισσα, την οποία, μέχρι το 2005, τα υπόλοιπα αρβανιτοχώρια, δεν γνώριζαν την ύπαρξη της και των Αρβανιτών στη Χίο, όπου της είναι αφιερωμένος και ναός (εξωκλήσι) στις Καρυές της Χίου.

Τα «Μανουσάκια» Κυριακίου, η χορευτική ομάδα, του πολιτιστικού Συλλόγου «Πολιτιστική Δράση» του Κυριακίου, με την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κας Καλλιόπης Κασσωτάκη, παρουσίασαν χορούς της περιοχής. Οι γυναίκες του χωριού ετοίμασαν τοπικά εδέσματα και κεράσματα για τους επισκέπτες.

Τα χωριά, της Ελληνικής Περιφέρειας, επωμίζονται το βάρος της αστικοποίησης. Οι εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, κρατούν ζωντανή την φλόγα της παράδοσης και των ιδιαιτεροτήτων του κάθε τόπου.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος δεσμεύτηκε να στηρίξει το έργο των συλλόγων και την προσπάθεια των κατοίκων και της εκκλησίας για την προαγωγή των ηθών και εθίμων κάθε τόπου και να συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των ορεινών περιοχών.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr