Η Δημοτική Παράταξη Συνεργασία με επικεφαλής τον κ.Γιώργο Θεοδώρου αναφέρει σε επιστολή της τους στόχους που θα επιδιώξει στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Συνδημότισσες και συνδημότες.

Το να ασχολείται κάποιος με το τι γίνεται στο χωριό του, στην πόλη του, στο Δήμο του, στο Νομό του, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο ούτε περίεργο. Και όμως. Η ενασχόληση σήμερα με τα κοινά αποπνέει μια δυσοσμία και όσοι ασχολούνται με αυτά, βιώνουν καθημερινά την απαξίωση, τις συκοφαντίες, τη λασπολογία, το χαρακτηρισμό του διαπλεκόμενου και πολλά άλλα. Αν όμως έτσι έχουν τα πράγματα (εν μέρει όχι άδικα, αφού τα τελευταία χρόνια είδαμε πολλά και ακούσαμε ακόμα περισσότερα), ποιος θα ασχοληθεί με το σήμερα και το αύριο του τόπου μας; Μήπως αυτοί που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ή αυτοί που τρέχουν να μπουν σε αυτήν την κατηγορία για προσωπικά τους οφέλη;

Και εμείς οι υπόλοιποι τι κάνουμε; Μένουμε αμέτοχοι και απαθείς; Υπακούμε στη συντηρητική λογική που λέει άσε άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά; Τότε είμαστε συνυπεύθυνοι και οφείλουμε τουλάχιστον να σιωπούμε ως ένδειξη ενοχής, αντί να κατακρίνουμε και να σχολιάζουμε εκ του ασφαλούς. Η ενασχόληση με τα κοινά, με το δήμο μας, αποτελεί για μας υποχρέωση, ανάγκη και καθήκον. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεκατρία χρόνια είναι πάρα πολλά. Η υπομονή εξαντλήθηκε. Οι ευκαιρίες δόθηκαν, σε όλους όσους χθες και σήμερα άσκησαν και ασκούν διοίκηση στο Δήμο μας από οποιαδήποτε θέση, και απέτυχαν. Όλοι είναι συνυπεύθυνοι, αφού κανείς δεν τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του, κανείς δεν διαφώνησε με την ασκούμενη διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια. Αίσθηση προκαλούν οι ευκαιρίες που δόθηκαν στην Αντιπολίτευση, χωρίς όμως αυτή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να έχουμε τις απαιτούμενες δράσεις προς όφελος των δημοτών.

Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και την τοπική αυτοδιοίκηση, σε έναν δήμο που καθημερινά διχάζεται, ερημώνει, χάνεται στην απραξία και τη στασιμότητα, κανείς δεν περισσεύει. Πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να αφήσουμε πίσω τα όσα μας χωρίζουν και να δούμε κατάματα την αλήθεια. Κανείς δεν θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη αν εμείς οι ίδιοι δεν το επιδιώξουμε, δεν το απαιτήσουμε, δεν παλέψουμε για αυτό. Τώρα είναι η ώρα για αυτό. Η ώρα της Μεγάλης Δημοτικής Αλλαγής. Τώρα ήρθε η ώρα για ένα νέο όραμα, όπου θα κυριαρχούν οι σύγχρονες αξίες, η πρόοδος, η δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η πρόνοια, η ανάπτυξη και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας.

Τώρα πρέπει να αγωνιστούμε για το αύριο. Γιατί το αύριο μας ανήκει. Ανήκει σε αυτές τις ισχυρές ομάδες ανθρώπων, που μπορούν και θέλουν. Που έχουν άποψη, όρεξη, ανιδιοτέλεια, γνώση και τόλμη.

Που θέλουν μια τοπική αυτοδιοίκηση να σέβεται το δήμο και το δημότη, που μπορούν να οραματιστούν και να κάνουν πράξη το όραμα. Που μπορούν να φτάσουν ψηλά, μένοντας πάντα προσγειωμένες. Είναι φανερό πως αυτά, δεν μπορούν να τα προωθήσουν παλιές , φθαρμένες δημοτικές παρατάξεις που ευθύνονται για το πώς φτάσαμε ως εδώ σήμερα. Δεν μπορούν να τα υλοποιήσουν όλοι αυτοί που πάνω από μια δεκαετία χειρίστηκαν τις τύχες του Δήμου μας από θέσης ευθύνης, και όχι μόνο, και απέτυχαν.

Αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια συμφωνούν σε όλα και τώρα υπόσχονται όλα όσα τόσα χρόνια εν γνώσει τους αθέτησαν. Αυτοί που αναλώνονται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, υποβαθμίζοντας το ρόλο και το έργο του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτοί που δημιουργούν, καλλιεργούν και συντηρούν ένα νοσηρό και τοξικό περιβάλλον. Αυτοί που στηρίζονται στην πόλωση και το διχασμό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο δήμο και στους δημότες. Αυτοί που πάνω από όλα βάζουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και όχι μόνο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο μας, τους τρόπους και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι μέχρι σήμερα διοικούντες. Δεν μας πτοούν. Προβληματιζόμαστε, αγωνιούμε και ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας. Δεν μας πείθει το παρελθόν και οι εκπρόσωποί του. Ψάχνουμε διέξοδο για αλλαγή, για ανάπτυξη, για πρόοδο, για ποιότητα ζωής, για συνεργασίες και συμμετοχικές διαδικασίες. Θέλουμε το δήμο σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου. Θέλουμε ένα Δήμο που να σέβεται τους δημότες, που να δημιουργεί υποδομές και θέσεις εργασίας, που να υπηρετεί τις ανάγκες του δημότη.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες.
Σήμερα δίνουμε το δικό μας δυναμικό στίγμα, με τη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για το Δήμο που θέλουμε μπροστά στις σύγχρονες ανάγκες και τα πρωτόγνωρα προβλήματα. Αφήνουμε τη στείρα κριτική και αντιπαράθεση και διεκδικούμε ένα δήμο σε τροχιά εξέλιξης. Ας μην παίζουμε άλλο με τις λέξεις. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Ο Δήμος πρέπει να πάει ΜΠΡΟΣΤΑ. Για αυτό ιδρύσαμε μια ανεξάρτητη, ενωτική, συνεργατική, προοδευτική Δημοτική Παράταξη, που θα διεκδικήσει εντολή διοίκησης του Δήμου στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες ανεξάρτητα φύλλου, επαγγέλματος, ηλικίας, πολιτικών πεποιθήσεων και παραταξιακών συμμετοχών, που επιθυμούν και επιδιώκουν να διαμορφώσουν μαζί μας το νέο Όραμα, το νέο τρόπο διοίκησης για το δήμο μας.

Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη εκείνων των δυνάμεων της κοινωνίας, που θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή. Να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου
Δεν επιδιώκουμε απλά την αλλαγή της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Στις εκλογές αυτές επιδιώκουμε να νικήσει ο δημότης. Να νικήσουν οι δυνάμεις που αντιστέκονται και ενδιαφέρονται για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. Αγωνιζόμαστε και επιδιώκουμε την ΑΛΛΑΓΗ στον τρόπο άσκησης της εξουσίας, στο Όραμα. Μας αφήνει αδιάφορους το χθες. Κοιτάμε μπροστά. Στόχος μας είναι ένας δήμος με Όραμα, με διαφάνεια, με έργα υποδομής, με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, με λύσεις για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα, με σύγχρονο τρόπο διοίκησης, και με κοινωνικό πρόσωπο. Βάζουμε στο κέντρο της πολιτικής μας τον Άνθρωπο. Αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Αγωνιζόμαστε για το παρόν. Οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε, υλοποιούμε και βάζουμε τα θεμέλια για το μέλλον. Στην προσπάθειά μας αυτή, να αλλάξουμε τη ζωή μας στο Δήμο μας, σας θέλουμε δίπλα μας.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr