Η δημοτική Οργάνωση Χαλκιδέων του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την αδιαφορία και εγκατάλειψη από την δημοτική αρχή της αποθήκης του ΟΣΕ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η εικόνα της καμένης Αποθήκης του ΟΣΕ, ενός ιστορικού διατηρητέου κτιρίου, σε ένα σημαντικό τοπόσημο της Χαλκίδας, είναι θλιβερή. Είναι όμως μία εικόνα που δείχνει το αποτέλεσμα της εγκατάλειψης και της μη επαρκούς προστασίας του ιστορικού κτιριακού αποθέματος της πόλης. Όταν έρχεται τελικά η καταστροφή τότε είναι αργά εκτός εάν το πάθημα γίνει μάθημα.

Συνιστούμε την άμεση και ενεργή πλέον μέριμνα της Δημοτικής Αρχής να επιταχύνει την εκτέλεση του προσφάτως συμβασιοποιημένου έργου της Αποκατάστασης και Μετατροπής σε Πολυχώρο Πολιτισμού όπως είχε δρομολογήσει με επιμονή η Δημοτική Αρχή Παγώνη, με την ελπίδα ότι η πυρκαγιά δεν επέφερε μεγαλύτερη φθορά στον φέροντα οργανισμό. Η καταστροφή της στέγης πάντως αποτελεί ανεπανόρθωτη ζημιά διότι η κατασκευαστική και αρχιτεκτονικής της μορφή ήταν εξαιρετικής σημασίας που ίσως δεν μπορεί να αντικατασταθεί στην ίδια μορφή και ποιότητα.
Το μάθημα λοιπόν ας είναι ένα: Διατηρούμε ως «κόρη οφθαλμού» και αναδεικνύουμε την ιστορική κτιριακή κληρονομιά της πόλης γιατί αυτή αποτελεί έναν κρίσιμο και αναντικατάστατο αναπτυξιακό πόρο. Ο Δήμος επιτέλους ας επαγρυπνά αποτελεσματικά.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr