Η δημοτική παράταξη Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας και ο επικεφαλής της Χρήστος Παγώνης καταγγέλλει «υποβάθμιση και απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου» από την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Σακελλαράκη, καθώς, όπως αναφέρει η παράταξη «επιλέγουν να φέρνουν μόνο επουσιώδη και δευτερεύουσας σημασίας θέματα για συζήτηση στις συνεδριάσεις του.

Ακολουθεί η επιστολή της παράταξης:

Κυρία Πρόεδρε,

Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποβαθμιστεί στο χειρότερο βαθμό. Από όργανο διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, έχει μετατραπεί σε ένα ανούσιο, τυπικό συλλογικό Όργανο που ασχολείται κυριολεκτικά με ασήμαντα θέματα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 99% των θεμάτων ούτε καν έπρεπε να εισάγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά να αποφασίζονται στις επιτροπές.

Κι ενώ τον Δήμο Χαλκιδέων απασχολούν τεράστια προβλήματα όπως η Διαχείριση των Απορριμμάτων, οι αποκαταστάσεις των Ζημιών στον Λήλαντα, οι Παρακάμψεις Χαλκίδας και Βασιλικού, η Γέφυρα των Φύλλων, τα μεγάλα έργα υποδομών που καθυστερούν αδικαιολόγητα, μας καλείτε σε μεσημεριανή συνεδρίαση, σε ώρα που πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι εργάζονται, με θέματα που απαξιώνουν και τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τους ίδιους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Κυρία Πρόεδρε,

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε σχέδιο Νόμου που αφαιρεί και το δικαίωμα να εισάγει ένας Δημοτικός Σύμβουλος «προ Ημερησίας Διατάξεως» ένα θέμα μείζονος σημασίας και επίκαιρο, γεγονός υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το Δημοτικό Συμβούλιο και τα δικαιώματα των Δημοτικών Συμβούλων, χωρίς να εισάγετε καν το σοβαρό αυτό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη προκειμένου να αποφανθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τους λόγους αυτούς σας γνωρίζουμε ότι δεν θα παρευρεθούμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτυρόμενοι γι αυτήν την υποβάθμιση.

Με εκτίμηση
Για την μείζονα αντιπολίτευση
Χρήστος Δ. Παγώνης

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr