Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2020 διεξήχθη στο Αρτεμίσιο του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού ο αυθεντικός μαραθώνιος Κολύμβησης Skyllias και Hydna. H αυθεντική μαραθώνια κολυμβητική διαδρομή που πραγματοποίησε ο Σκυλλίας μαζί με την κόρη του Ύδνα αναβίωσε μετά από 2500 χρόνια, ενώνοντας τον θρύλο με την ιστορία.

Το παρών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού και η εταιρεία Active media, έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε:

Αρτεμίσιο, 2.500 χρόνια από την ιστορική Ναυμαχία!
Στοίχημα να γίνει αθλητικός & τουριστικός θεσμός ο διεθνής διάπλους 10χλμ. Συγχαρητήρια σε αυτοδιοίκηση, εθελοντές & χορηγούς για τη διοργάνωση, τηρώντας στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης επιστρέφει στο σπίτι του στο Αρτεμίσιο, 2.500 χρόνια μετά τον θρυλικό άθλο του Σκυλλία και της Ύδνας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από τα πρώτα βήματα δίπλα στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, που φιλοδοξεί να προβάλλει δυναμικά τη σπουδαία ιστορία του τόπου σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ομορφιά της Βόρειας Εύβοιας. Μαζί με την πρόεδρο του ΕΟΤ κυρία Άντζελα Γκερέκου και τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κύριο Γιάννη Κοντζιά, δίνουμε το πρώτο σάλπισμα για ένα όμορφο και μακρινό ταξίδι στην διοργάνωση.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

Στον πρώτο «Αυθεντικό Κολυμβητικό Μαραθώνιο», θαυμάσαμε παγκόσμιας κλάσης πρωταθλητές, αλλά και εντός πολλών εισαγωγικών, απλούς αθλητές, να επαναλαμβάνουν την ιστορική πορεία του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας προς το Αρτεμίσιο σε διαδρομές 1.500, 3.000 και 10.000 μέτρων!

Η εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, την οποία είχαμε την τιμή να στηρίξουμε ως Περιφέρεια, μας έδωσε απλόχερα πολλαπλά μηνύματα. Για την Ιστορία μας, για τον αθλητισμό, για τον πανέμορφο τόπο μας.  Αλλά και – λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου αγώνα – για τη δύναμη, την επιμονή και τη στοχοπροσήλωση που μας βγάζει στη στεριά, ακόμη και μέσα από τις πιο δύσκολες θάλασσες!

ΥΓ.: Ξεχωριστή τιμή να βραβεύσω τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη, που στήριξε με την ψυχή του την διοργάνωση!

Πηγή: eviaportal.gr