Πραγματικότητα έγινε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία Τμήματος Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής στη Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ-ΕΠΑΣ Χαλκίδας, το οποίο είχε μεταφέρει το Σεπτέμβριο του 2019 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, υπογραμμίζοντας, τότε, και τη δεδομένη στήριξη του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Εύβοιας και την πρόθεσή τους να παραχωρήσουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του Τμήματος στη Σχολή ΕΠΑΣ –ΟΑΕΔ στο Βασιλικό και η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου παρουσία και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη.

Ο Υφυπουργός δήλωσε, ότι η δημιουργία και η έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα του τι μπορούν να καταφέρουν, όταν δουλεύουν όλοι μαζί. Η προσπάθεια, όπως ανέφερε, ξεκίνησε από το Επιμελητήριο και από τον επαγγελματικό κόσμο, τους αρτοποιούς, που ουσιαστικά δεν μπορούσαν να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό να εργαστεί στις επιχειρήσεις. Ο ίδιος μετέφερε το αίτημά τους στον Διοικητή του ΟΑΕΔ, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά από την πρώτη στιγμή, πραγματοποιώντας στη συνέχεια επίσκεψη στο χώρο της Επαγγελματικής Σχολής Χαλκίδας του ΟΑΕΔ.

«Για να πετύχουμε αυτό το πολύ θετικό αποτέλεσμα- είπε ο κ. Κεδίκογλου- βοήθησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Πρόκειται για μία διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, που για δεκάδες νέα παιδιά, τα οποία ήδη έχουν εγγραφεί να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, αποτελεί μία καλή επαγγελματική προοπτική μέλλοντος».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν για δύο χρόνια με αμειβόμενη και ασφαλισμένη πρακτική άσκηση, που σημαίνει, ότι θα αποφοιτήσουν έτοιμοι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση, αλλά ακόμα και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Και κατέληξε: «Επενδύουμε στην επαγγελματική εκπαίδευση. Είναι σημαντικό το γεγονός, ότι το αίτημα για τη δημιουργία του Τμήματος Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής προήρθε αρχικά από την τοπική κοινωνία και εμείς ανταποκριθήκαμε. Η ομαδική δουλειά και η συνεργασία των τοπικών φορέων έφερε το σημερινό αποτέλεσμα».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr