Την κωλυσιεργία της κυβέρνησης την ΝΔ γύρω από τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και την εκκίνηση ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους φορείς των ΟΤΑ σχολίασε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, τοποθετούμενος στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Κυβερνητικός Προγραμματισμός»,

Όπως επισήμανε ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης για ζητήματα Αυτοδιοίκησης της κοινοβουυλετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, μία σωστή μεταρρύθμιση στους Δήμους και στις Περιφέρειες θα έπρεπε να ξεκινά από τις αρμοδιότητες και τους πόρους, αφού έχει προηγηθεί ένας κλιμαμακωτός διάλογος τριών σταδίων. Πρώτα με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, στη συνέχεια ένας τεχνοκρατικός διάλογος που θα οργανώσει την εφαρμογή και τέλος, ένας ευρύς κοινοβουλευτικός διάλογος με συγκερασμό απόψεων, ώστε να μη γίνει για άλλη μία φορά μία τρύπα στο νερό.

“Πολύ φοβάμαι”, ανέφερε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, “ότι ακόμα και αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αποφασίσει να φέρει τη συζήτηση της μεταρρύθμισης της Αυτοδιοίκησης στον χρόνο που της απομένει, μόνη της επιδίωξη θα είναι να μαζευτούμε λίγες φορές για να φανεί η ύπαρξη ενός υποτυπώδους διαλόγου, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής Ευβοίας διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα συμμετέχει δημιουργικά σε κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζωντας πως, παρά τις δυσκολίες του πολιτικού χρόνου και της οικονομικής συγκυρίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε ουσιαστικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση την περίοδο 2015-2019. “Θα συνεχίσουμε να την ενισχύουμε όταν επιστρέψουμε στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr