Συνάντηση με το Σύνδεσμο Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδας «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα και τις προοπτικές του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, καθώς και στην αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Ο Βουλευτής Ευβοίας, αφού άκουσε την εισήγηση του ΔΣ, ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου ότι πρόσφατα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου Χαλκίδας, που αποτελούσε βασική προϋπόθεση προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί και να δημοσιευτεί η ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών. Ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε ότι «η έγκριση νέων ή η τροποποίηση υφιστάμενων Οργανισμών για τα νοσοκομεία είναι μία πολυδαίδαλη και χρονοβόρα διαδικασία. Ωστόσο, έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του Οργανισμού του ΓΝΧ, κάτι που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε αρτιότερη στελέχωση και λειτουργία».

Έπειτα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι «δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε την πίεση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, ώστε με την επικείμενη έγκριση του νέου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, να στελεχωθούν κατάλληλα οι νέες κλινικές και τα τμήματα, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές των νέων κτιριακών του εγκαταστάσεων».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Ευβοίας ενημέρωσε ότι το ΓΝΧ αναμένεται να ενισχυθεί με 41 θέσεις μόνιμων νοσηλευτών, που προέρχονται από την κατανομή του διαγωνισμού για πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού για ολόκληρη τη χώρα. «Το Γ.Ν. Χαλκίδας λαμβάνει, μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο μόνιμων νοσηλευτών σε όλη την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας», σημείωσε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

«Το Γ.Ν.Χ. και οι υπόλοιπες δομές υγείας της Εύβοιας αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω υποστελέχωσης. Η συγκεκριμένη προκήρυξη σίγουρα θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, με την έγκριση του νέου Οργανισμού αναμένεται να προκηρυχθούν αρκετές νέες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό, ασκούνται ήδη οι αναγκαίες πιέσεις προκειμένου οι διαδικασίες να προχωρήσουν γρήγορα», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Συζητήθηκε, ακόμη, το σημαντικό θέμα της αξιοποίησης του παλαιού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Ο Θανάσης Ζεμπίλης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για τη συνάντησή του με τον κ. Πλεύρη για το θέμα αυτό και τις δυνατότητες αξιοποίησής του, για χρήση συμβατή με την υλικοτεχνική του υποδομή.

Τέλος, ο Βουλευτής Ευβοίας ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδας για την σημαντική προσφορά τους στην αναβάθμιση και ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr