Tην Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε η γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Η Διευθύντρια, κ. Όλγα Παπαναγνώστου, έκανε ένα σύντομο απολογισμό ανοίγοντας την εκδήλωση και στη συνέχεια εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες παρουσίασαν τις δράσεις της σχολικής χρονιάς που έφτασε στο τέλος της. Δράσεις πολύπλευρες και επιτυχημένες, τον απολογισμό των οποίων παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος γονέων και παιδιών.

Συμμετοχές σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μαθηματικών, φυσικής, βιολογίας στους οποίους μαθητές του σχολείου πρώτευσαν, προγράμματα e- twinning και Erasmus, δράσεις σχετικές με τον ελληνισμό και τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης, δράσεις που στόχευαν στη στενότερη και ουσιαστικότερη συνεργασία με τους γονείς, περιβαλλοντικές, εθελοντισμού, επιμορφωτικά προγράμματα, εκπαιδευτικές επισκέψεις, και άλλα πολλά.

Στο ισόγειο του σχολείου μπορούσε κανείς να δει την έκθεση κολάζ « Καλειδοσκοπική Χαλκίδα» με έργα των μαθητών/τριών και θέμα την πόλη μας. Στην είσοδο της έκθεσης υπήρχε ένα παζλ με μεγάλα κομμάτια που έδινε τη δυνατότητα στον επισκέπτη να παίξει και να φτιάξει το δικό του μοναδικό κολάζ με θέμα τη Χαλκίδα. Η έκθεση αυτή ήταν το αποτέλεσμα εικαστικής δράσης με θέμα «Η πόλη μου».

Η δράση αυτή ενέπλεξε όλο τον μαθητικό πληθυσμό με στόχο να δούμε “αλλιώς” τον δημόσιο χώρο και εμάς μέσα σε αυτόν. Οι μαθητές/τριες κινητοποιήθηκαν εκτός τάξης ερευνώντας περιοχές της γειτονιάς και της πόλης τους, που ίσως μέχρι εκείνη τη στιγμή να μην είχαν προσέξει. Φωτογράφισαν μέρη που τους ενδιαφέρουν, τους εντυπωσιάζουν, τους βάζουν σε σκέψη και τα ανασύνθεσαν με την τεχνική του κολάζ.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το φετινό τεύχος του ΠΡΩΤΟ-τυπου, 11ος χρόνος έκδοσης, αποτέλεσμα της δουλειάς του δημοσιογραφικού ομίλου του σχολείου. Κεντρικό θέμα η πόλη μας, που στη διάρκεια του παρατεταμένου lockdown την ανακαλύψαμε και την περπατήσαμε εκ νέου μέσα από τον κωδικό «6». Για την προετοιμασία του τεύχους έγινε έρευνα για το πώς βιώνουν την πόλη οι έφηβοι, πήραμε συνεντεύξεις (και από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων), σκηνοθετήσαμε φωτοκόμικ , γράψαμε άρθρα γνώμης κλπ. Το κεντρικό θέμα πλαισιώνεται και από άλλα εξίσου ενδιαφέροντα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παράσταση της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Ειρήνη» από τον θεατρικό όμιλο του σχολείου. Στην επιλογή του έργου μάς οδήγησε το δυνατό αντιπολεμικό του μήνυμα που, δυστυχώς, παραμένει επίκαιρο και στις μέρες μας. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ερμηνεύοντας ρόλους, χορεύοντας και τραγουδώντας με τη συνοδεία πιάνου.

Στο πλευρό μας, όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σταθερό στήριγμα ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που αυτή τη φορά έλυσε πρακτικά ζητήματα και είχε φροντίσει να υπάρχουν στον χώρο άφθονα αναψυκτικά και κεράσματα για όλους.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κ. Ευαγγελία Παλαιολόγου και πλήθος γονέων και μαθητών/τριών που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr