Αρχική Lifestyle Με επιτυχία ο Ψαχνιώτικος Γάμος

Με επιτυχία ο Ψαχνιώτικος Γάμος

69
0

Η ΔΗ.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ. του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στα πλαίσια των διήμερων αποκριάτικων εκδηλώσεων, πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023, το δρώμενο του ¨Ψαχνιώτικου Γάμου¨, σε σατυρική παραλλαγή, ενσωματώνοντας με τρόπο θαυμαστό την παράδοση με την σάτυρα.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική πλατεία των Ψαχνών, όπου έλαβε χώρα το δρώμενο, στο οποίο ερασιτέχνες εθελοντές ηθοποιοί του τόπου μας, έδωσαν κομμάτι της ψυχής τους, ώστε να παρουσιαστεί το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα.

Το προξενιό, ο γάμος, ο χορός, οι διάλογοι, τα πειράγματα, το γέλιο, ο χορός του πεθαμένου, σηματοδότησαν γνήσιες αποκριές, ποτισμένες από την λαογραφική ιστορία του τόπου, που είναι συνδεδεμένες άρρηκτα με την παραδοσιακή διασκέδαση.

Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια απολαυστική εμπειρία, παραδοσιακού γλεντιού, χωρίς να ξοδέψουν χρήματα, στις δύσκολες συνθήκες που διάγουμε, καθώς γέλασαν με την ψυχή τους, συμμετείχαν στο χορό που κράτησε για πολλές ώρες, γεύτηκαν τα κεράσματα της ΔΗ.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ και των συλλόγων..σε έναν Ψαχνιώτικο Γάμο που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστος…

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr