Αρχική Οικονομία Με 2 νέα τοπικά προγράμματα LEADER η Εύβοια

Με 2 νέα τοπικά προγράμματα LEADER η Εύβοια

50
0

Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη τους βρίσκονται πλέον τα δύο νέα τοπικά προγράμματα Leader που θα υλοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας την περίοδο μέχρι και το 2027.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και βαθμολόγησης των προτάσεων που υπέβαλε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε. για την υλοποίηση δύο τοπικών προγραμμάτων Leader σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της πρόσκλησης που είχε δημοσιεύσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η θετική αξιολόγηση που έλαβαν και οι δύο προτάσεις δίνει τη δυνατότητα να συνεχιστεί η αναπτυξιακή προσπάθεια που ξεκίνησε την προηγούμενη προγραμματική περίοδο καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Ειδικότερα η προσπάθεια αυτή αφορά την περιοχή της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, η οποία καλύπτει τα διοικητικά όρια των Δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων (πλην της Δημοτικής Ενότητας Χαλκίδας), Διρφύων-Μεσσαπίων, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας & Ιστιαίας-Αιδηψού και έχει πληθυσμό που πλησιάζει τα 110.000 άτομα.

Την περιοχή της Νότιας Εύβοιας και Σκύρου, η οποία καλύπτει τα διοικητικά όρια των Δήμων Καρύστου, Κύμης-Αλιβερίου και Σκύρου και έχει πληθυσμό που πλησιάζει τα 44.000 άτομα. Το πρόγραμμα υποβλήθηκε από την Κοινοπραξία των εταιριών Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ- Σκαπάνη ΑΕ-Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου.

Ο στόχος και των δύο προγραμμάτων είναι η στήριξη του τοπικού πληθυσμού με δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και βελτίωσης της καθημερινότητας του με κεντρικό άξονα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής παρέμβασης.

Η Διοίκηση της Αναπτυξιακής Εύβοιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους τοπικούς φορείς από τους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού, της κοινωνικής οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού και τους υπόλοιπους κλάδους της τοπικής οικονομίας αλλά και όλους τους πολίτες της Εύβοιας και της Σκύρου για τη συνεισφορά τους στην προσπάθεια αυτή.

Επιπλέον, δεσμεύεται για την ταχεία ανταπόκριση της στις διαδικασίες που θα θεσμοθετηθούν ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η υλοποίηση των δύο τοπικών προγραμμάτων που θα ενισχύσουν τις επενδυτικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr