Αρχική Οικονομία Μαθητές των ΕΠΑΛ Χαλκίδας: Οι ζωές μας έχουν αξία

Μαθητές των ΕΠΑΛ Χαλκίδας: Οι ζωές μας έχουν αξία

92
0

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας για να αναδειχθεί η επικίνδυνη κατάσταση του κτηριακού συγκροτήματος και να απαιτηθεί η άμεση και ασφαλής στέγαση των εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών που κάνουν μάθημα εκεί.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από τη σύσκεψη που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο την περασμένη Πέμπτη με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων της πόλης και εντάσσεται στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες μας για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που θεωρεί «κόστος» τη ζωή και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι συνδικάτων και φορέων, με την οργή και την οδύνη από το έγκλημα στα Τέμπη να ξεχειλίζει, απαιτήσαμε τον άμεσο έλεγχο του σχολικού συγκροτήματος, που παρουσιάζει σημαντικές φθορές σε οριζόντια και κατακόρυφα φέροντα στοιχεία, καθώς και την υλοποίηση όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων για την ασφάλεια των μαθητών.

Ευθύνη για την τραγική κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος έχουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, ο Δήμος και η Περιφέρεια, οι οποίοι «έκρυβαν κάτω από το χαλί» το πρόβλημα που είναι γνωστό εδώ και πάνω από 15 χρόνια. Κανένας τους δεν έκανε τίποτα!

Το «πάμε κι όπου βγει» δε βγάζει πουθενά Πάρτε τώρα μέτρα για ασφαλή σχολεία.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση:
Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!
Δε θα επιτρέψουμε να παίζεται η ζωή των παιδιών μας «κορώνα – γράμματα» και να τρέμει το φυλλοκάρδι μας για το τι μπορεί να γίνει στον επόμενο σεισμό!
Να υλοποιηθούν ΤΩΡΑ όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφάλεια μαθητών – καθηγητών!

Δε θα γίνει η ζωή «κοιλάδα των Τεμπών»
Αγώνας, τώρα, μαθητών – γονιών
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Όλοι και όλες στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Τρίτη 14 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Δικαστηρίων.

Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ και την Απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δικαστηρίων.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr