Αρχική Πολιτική Μαρκόπουλος: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Υποσχέσεις – χαρτοπόλεμος στον ανεμιστήρα

Μαρκόπουλος: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Υποσχέσεις – χαρτοπόλεμος στον ανεμιστήρα

67
0

Αρχική/Πολιτική/Μαρκόπουλος: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Υποσχέσεις – χαρτοπόλεμος στον ανεμιστήρα

  • Κώστας Μαρκόπουλος

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μαρκόπουλος σχολιάζει την οικονομική διαχείριση και τα ημιτελή έργα από την υπάρχουσα διοίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του κ. Μαρκόπουλου:

Στην εκπνοή μίας χαμένης τετραετίας, η Περιφέρεια Στερεάς έχει επιδοθεί σε μία απίστευτη υποσχεσιολογία προς κάθε κατεύθυνση.

Ο κ. Σπανός υπόσχεται τα πάντα, μέσα στην αγωνία του για την επερχόμενη κατάρρευση στην Αυτοδιοικητική κάλπη. Υπόσχεται δρόμους ενώ το επόμενο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης δεν προβλέπει σχετικές δαπάνες, υπόσχεται ΟΧΕ σε Ασωπό, Σπερχειό, Ελαιώνα Άμφισσας (χωρίς κανένα σχεδιασμό), ενώ δεν έχει μπορέσει να κάνει ακόμα σχέδιο για τον Λήλα ποταμό που πλημμύρισε πριν 4 χρόνια και κατέστρεψε την περιοχή του Ληλαντίου. Πρόσφατα δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του Εκκλησιαστικού Μουσείου, Κολυμβητηρίων, Πανεπιστημίων και δεκάδων άλλων στόχων χωρίς «κλειδωμένη» χρηματοδότηση. Πρόκειται ασφαλώς για παλαιοκομματικό πολυφορεμένο μοντέλο συγκάλυψης της ανικανότητας της Περιφέρειας να εντάξει την Στερεά στις προτεραιότητες της κυβερνητικής μηχανής.

Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά και προκαλώ για απάντηση.
1. Η Περιφέρεια Στερεάς ξεπέρασε τα 80.000.000 € χρέη σε ήδη συμβασιοποιημένες εργασίες.
2. Η Περιφέρεια Στερεάς έχει κάνει τις περισσότερες αναμορφώσεις προϋπολογισμού για να μεταφέρει και να εξαφανίσει πόρους και να καλύψει οικονομικά κενά.
3. Η Περιφέρεια Στερεάς είναι ουσιαστικά εκτός Ταμείου Ανάκαμψης.
4. Η Περιφέρεια Στερεάς αντί να διεκδικήσει δικό της πανεπιστήμιο, χρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών ή άλλα Πανεπιστήμια.
5. Εξακολουθεί να διατηρεί ημιτελή έργα και ανενεργή εργοτάξια και συγχρόνως να δεσμεύεται για νέα έργα χωρίς χρήματα.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr