Μετά την θεομηνία «Θάλεια» και τις καταστροφικές πλημμύρες της 8ης – 9ης Αυγούστου που έπληξαν την Εύβοια, όπου 8 συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους και προκλήθηκαν ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες και έργα υποδομής, ήρθε η ώρα της καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων. Ωστόσο, ως έγινε γνωστό, αρκετοί ήταν οι πληγέντες στην Εύβοια οι οποίοι δεν έλαβαν το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών, ποσού 600 ευρώ, αφού απορρίφθηκε η αίτησή τους από την αρμόδια επιτροπή.

Το ίδιο ζήτημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι πλημμυροπαθείς της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας, η οποία επλήγη από την πρόσφατη θεομηνία «Ιανός», λόγω της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης, που αναφέρεται στη διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές. Εξ αυτού του λόγου οι Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Μουλκιώτης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Ανδρέας Πουλάς, Απόστολος Πάνας και Μιχάλης Κατρίνης, κατέθεσαν σήμερα σχετική τροπολογία που αφορά την τροποποίηση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, έτσι ώστε δικαιούχοι του επιδόματος των εξακοσίων ευρώ να είναι κάθε νοικοκυριό του οποίου η μόνιμη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων κτισμάτων, βοηθητικοί χώροι, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστοι χώροι, λεβητοστάσια κ.λπ.), έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και περιέρχεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όχι, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, μόνο το νοικοκυριό του οποίο επλήγη η κύρια κατοικία, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ανεξάρτητα κτίσματα (βοηθητικοί χώροι, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστοι χώροι, λεβητοστάσια κ.λπ..

Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να μην έχει Βουλευτή στην Εύβοια, αλλά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ είναι δίπλα στους πολίτες, αφουγκράζεται τα προβλήματα του Νομού και μέσω των Βουλευτών του προσπαθεί να δώσει λύσεις με καίριες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Η τροπολογία κατατέθηκε!

Μένει να δούμε αν θα γίνει δεκτή από την Κυβέρνηση, έτσι ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες της Εύβοιας ή αν θα σφυρίξει αδιάφορα στα προβλήματα και στις δυσκολίες τους

Πηγή: eviaportal.gr