Το μήνυμα ότι θα ενισχύσει την κτηνοτροφία στη Βόρεια Εύβοια με προγράμματα κοινοτικών επιδοτήσεων με στόχο την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, έστειλε από τη γενέτειρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Ο Υφυπουργός, στο πλαίσιο των καθιερωμένων περιοδειών του στην Περιφέρεια Εύβοιας, συμμετείχε στη σύσκεψη του νέου Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας παρουσία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλο, του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη και του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη.

Ενημέρωσε, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο ΥπΑΑΤ με εκπροσώπους από τον τραπεζικό τομέα προκειμένου να ενημερωθεί ο κλάδος των κτηνοτρόφων για τα κοινοτικά προγράμματα χωρίς ίδια συμμετοχή. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι στο καθεστώς των αποζημιώσεων εντάσσονται και οι βοοτρόφοι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Εύβοιας ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η δημιουργία σφαγείου στη Βόρεια Εύβοια, τονίζοντας πως υλοποιείται ένα όραμα χρόνων. «Δε μπορεί να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία στη Βόρεια Εύβοια, χωρίς σφαγείο» είπε και ανακοίνωσε ότι η περιοχή που εξασφάλισε ο Δήμος για τη στέγασή του, βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Παππάδων, στη δημοτική κοινότητα Νηλέως.

Τόνισε ότι η εγκατάσταση του σφαγείου θα εκτείνεται σε μια έκταση που θα ξεπερνά τα 5 στρέμματα, με μελλοντική εγκατάσταση για μεταποίηση κρεάτων και δημιουργία κρεοπωλείου. «Θα αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης για τον κτηνοτροφικό κόσμο αλλά και για τους επισκέπτες», επισήμανε.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr