Αρχική Πολιτική Κατερίνα Καζάνη: Χορήγηση επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων

Κατερίνα Καζάνη: Χορήγηση επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων

42
0

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, η βουλευτής Ευβοίας κα Καζάνη κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Σοφία Ζαχαράκη και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα: «Επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων με βάση το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη». Την ερώτηση συνυπογράφει ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Μουλκιώτης.

Την Παρασκευη 8 Νοεμβρίου, η βουλευτής Ευβοίας κα Καζάνη και ο βουλευτής Βοιωτιας κ. Μουλκιώτης κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Σοφία Ζαχαράκη και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδώνι Γεωργιάδη με θέμα: «Επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων με βάση το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη»

Δεκάδες χιλιάδες υπερήλικες συμπολίτες μας, με βάση τα κριτήρια, δεν δικαιούνται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, καθώς από την φορολογική δήλωση τους προκύπτει τεκμαρτό εισόδημα.

Οι υπουργοί ερωτώνται αν

1) η Πολιτεία σκοπεύει να λάβει υπόψιν το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη ώστε να τροποποιηθούν τα κριτήρια και να δικαιούται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που αξίζουν να λαμβάνουν το Επίδομα και θα επωφεληθούν ουσιαστικά από αυτό και εάν ναι, με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αν

2) το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σκοπεύει να ακολουθήσει μια πιο δίκαιη και ισορροπημένη προνοιακή πολιτική λαμβάνοντας υπόψιν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές της αγοράς και εάν ναι, με ποιο τρόπο και ποιο χρονοδιάγραμμα.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr