Η ουσιαστική κατάργηση του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Κύμης θα οδηγήσει μαθηματικά στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στην περιοχή της Κύμης αλλά και του γειτονικού νησιού της Σκύρου αναφέρει σε σχετική ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αν. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Μίλτος Χατζηγιαννάκης

“Η κυβέρνηση, μπροστά στις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και τις ενστάσεις των ευρωπαϊκών θεσμών, αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να παραπέμψει στις καλένδες την ψήφιση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, που ήταν προγραμματισμένη για το τέλος Ιουλίου. Αυτό ωστόσο, εξ όσων προκύπτει από τις αποφάσεις της, όπως αυτή της υποβάθμισης του ΕΦΚΑ Κύμης, ουδόλως την εμποδίζει να συνεχίζει την πολιτική διάλυσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο να το οδηγήσει σε αδιέξοδα που ήδη επικαλείται για να το ιδιωτικοποιήσει. Στην προσπάθειά της αυτή, τα σοβαρά προβλήματα, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και η ταλαιπωρία που αναγκάζονται να υποστούν οι πολίτες αφήνουν προφανώς την κυβέρνηση παγερά αδιάφορη” σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Επίσης το ΕΦΚΑ Κύμης, όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξυπηρετεί πολλές περιοχές του νομού, μεταξύ των οποίων και το νησί της Σκύρου ενώ οι υπηρεσίες του απευθύνεται κυρίως σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας για τους οποίους είναι δύσκολη η χρήση του διαδικτύου για τις συναλλαγές τους με το κράτος καθώς ακόμα δυσκολότερη και η μεταφορά τους στις άλλες πόλεις του νομού μέσω του τραγικού οδικού δικτύου της Εύβοιας.

Για τους λόγους αυτούς ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ερωτά τον Υπουργό Εργασίας εάν προτίθεται να επανεξετάσει τον σχεδιασμό και να προχωρήσει σε στελέχωση με νέο προσωπικό του υποστελεχωμένου καταστήματος ΕΦΚΑ στην Κύμη.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr