Αρχική Πολιτική Η Θεοδώρα Ακριώτου για το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Η Θεοδώρα Ακριώτου για το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

100
0

Αρχική/Πολιτική/Η Θεοδώρα Ακριώτου για το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

  • Θεοδώρα Ακριώτου

Δύο ημέρες πριν την τραγωδία των Τεμπών και με σκοπό να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας που εκ των πραγμάτων αναβλήθηκε, ζητούσα με επίκαιρη ερώτηση μου προς τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας επικαιροποιημένη ενημέρωση για έργα υποδομών που καρκινοβατούν στην Εύβοια κρούοντας τον κώδωνα για έργα που –τραγική σύμπτωση- ελλοχεύουν «έκθεση σε κίνδυνο των κατοίκων της Εύβοιας» και «που σε κάθε περίπτωση υποβαθμίζουν την ποιότητας ζωής τους».

Συγκεκριμένα για το δρόμο Στόμιο- Πλατάνα στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου -όπου έχουμε ήδη θρηνήσει ζωές-, το δρόμο Ροβιές- Ήλια- Λουτρά Αιδηψού στον Δήμο Ιστιαίας και το δρόμο στο Δερβένι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας όπου από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει νεκρούς -αλλά σημειώνονται συνεχώς ατυχήματα εξαιτίας των βραχο-πτώσεων, για το έργο αποκατάστασης της Γέφυρας των Φύλλων και τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες του ’20 κοκ.

Η ερώτηση μου απαντήθηκε εχτές στο εξ αναβολής Συμβούλιο , στην σκιά της τραγωδίας των Τεμπών. Η ερώτηση αυτή και φυσικά οι απαντήσεις δημιουργούν ένα σημείο de facto το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, ούτε ως προς την κύρια ευθύνη των έργων, ούτε ως προς την ευθύνη για τον χρόνο αποπεράτωσης. Πριν την ερώτηση προηγήθηκαν τοποθετήσεις των παρατάξεων (συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής αρχής που πρόσκειται στη ΝΔ) για το σιδηροδρομικό πολύνεκρο δυστύχημα.

Δυστυχώς στις περισσότερες υπήρξε αναγωγή σε κομματικό πλαίσιο, είτε ως διάχυση ευθυνών στο διηνεκές του τύπου «όλοι φταίμε», είτε ως «όλοι φταίτε». Και στα δύο μέρη δυστυχώς εξυπηρετούνται σκοπιμότητες και αυτό είναι η μεγαλύτερη ύβρις και ανοησία απέναντι σε ένα έγκλημα που οφείλουμε να διερευνήσουμε με σύνεση και ειλικρίνεια και κυρίως σε ένα έγκλημα που οφείλουμε να μην επαναληφθεί! Στο μισό λεπτό που ζήτησα να παρέμβω και θα δείτε στο βίντεο αυτό επισημαίνω, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί, αν θέλετε, ως αιρετή της αντιπολίτευσης…

Ακριώτου Θεοδώρα
Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Εύβοιας
υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr